Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Středeční nehodovost na Náchodsku

Cyklista utrpěl lehké zranění 

Policisté náchodského regionu včera vyjížděli ke třem hlášeným dopravním nehodám. Dvě z nich zadokumentovali policisté z dopravního inspektorátu a střet vozidla se zvěří řešili policisté z Obvodního oddělení policie Červený Kostelec. Při nehodě se jedna osoba lehce zranila. Nikdo z řidičů před jízdou nepožil alkoholické nápoje. Celková hmotná škoda byla předběžně vyčíslena 41.000 korun.
 
V 9:50 hodin došlo v Novém Městě nad Metují na ulici 28. října k dopravní nehodě cyklisty. Cyklista při sjízdění na svém jízdním kole zřejmě zavadil o blatník kola a ten se mu ihned zasekl v předním kole a upadl na vozovku. Při pádu utrpěl zranění a byl sanitkou převezen do nemocnice. Provedená dechová zkouška byla s negativním výsledkem. Hmotná škoda byla odhadnuta na 1.000 korun.
 
Na silnici v klesání od Červeného Kostelce na Horní Radechovou vběhla kolem 16. hodiny osobnímu vozidlu Škoda srna. Řidič již nestačil zabrzdit a bokem do srny narazil. Zvěř na místě po dopravní nehody zůstala, ale ještě před příjezdem policie se zvedla a utekla do lesa. Vznikla hmotná škoda na vozidle Škoda ve výši 25.000 korun. Dechová zkouška byla negativní. Ke zranění osob nedošlo.
 
Okolo půl sedmě večer vyjížděla nehodovka do obce Vysokov. Řidič vozidla Škoda při projíždění pravotočivé zatáčky uviděl vozidlo Peugeot, které jelo po středu komunikace. Řidič vozidla Škoda šlápl na brzdový pedál a zřejmě vlivem nepřiměřené rychlosti dostal smyk. Došlo k čelnímu střetu obou vozidel. Řidička z vozidla Peugeot byla sanitkou převezena k lékařskému vyšetření do nemocnice. Alkohol policisté u obou řidičů vyloučila dechová zkouška. Při dopravní nehodě došlo k hmotné škodě na obou zúčastněných vozidlech ve výši 25.000 korun.
 
nprap. Jana Pecoldová
26. 8. 2010

vytisknout  e-mailem