Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Středeční nehody na Trutnovsku

Mokré vozovky příčinou dopravních nehod 

DKNL 15.9.Ujíždění od nehod je na denním pořádku
Během jedné hodiny dopoledne 15. 9. 2010 neznámý řidič s nezjištěným nákladním vozidlem způsobil dopravní nehodu. Při otáčení na odstavné ploše na nádraží Českých drah ve Dvoře Králové nad Labem narazil do levé přední části odstaveného autobusu Karosa. Z místa nehody bez nahlášení ujel. Po viníkovi a jeho vozidle policie intenzivně pátrá. Způsobená škoda je 5 tisíc korun.

 

 

DKNL 15.9.Lehké zranění spolujezdkyně
Dvacet minut před pátou hodinou odpoledne ve středu 15. 9. 2010 došlo k dopravní nehodě mezi obcemi Dvůr Králové nad Labem a Zálesí. Čtyřiašedesátiletý řidič vozidla značky Škoda 120 LS při sjíždění klesání zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy. Se škodovkou dostal smyk, vyjel vpravo mimo komunikaci a čelně narazil do stromu. Spolujezdkyně z vozidla při nehodě utrpěla lehké zranění a byla převezena na ošetření do nemocničního zařízení ve Dvoře Králové nad Labem. Požití alkoholu policisté u řidiče vyloučili dechovou zkouškou. Hmotná škoda na vozidle je odhadnuta na 3 tisíce korun.

 

Úpice 15.9.Vozidlo skončilo v řece
Osádka osobního vozidla tovární značky VW Golf skončila v řece Rtyňce. Dopravní nehoda se stala ve středu 15. 9. 2010 třicet minut po sedmé hodině ráno mezi obcemi Úpice a Batňovice. Podle dosud zjištěných skutečností devatenáctiletá řidička na mokrém povrchu komunikace pravděpodobně nepřizpůsobila rychlost jízdy. V levotočivé zatáčce začala brzdit a s vozidlem se dostala do smyku. Následně vjela vpravo mimo komunikaci, narazila do zábradlí mostu a skončila v řece. Při nehodě došlo k lehkému zranění spolujezdce z golfu. Záchrannou službou byl převezen na ošetření do nemocnice v Trutnově. Dechová zkouška na alkohol byla u řidičky negativní. Hmotné škody na vozidle a zábradlí mostu jsou vyčísleny na 30 tisíc korun.  

Dolní Kalná 15.9.Čelní náraz s protijedoucím vozidlem
Mezi obcemi Dolní Kalná a Hostinné došlo před půl druhou odpoledne 15. 9. 2010 ke srážce osobních vozidel Škoda Fabia a Hyundai i30. Šestatřicetiletý řidič fabie pravděpodobně na mokrém povrchu komunikace dostal s vozidlem smyk. Vjel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím vozidlem Hyundai, jehož řidička utrpěla lehké zranění. Vozidlem záchranné služby byla převezena do nemocnice ve Vrchlabí k ošetření. Účastníkům nehody nebylo prokázáno požití alkoholických nápojů. Škoda na vozidlech je odhadnuta na 190 tisíc korun.

Policie žádá všechny řidiče, aby se v nastávajících podzimních dnech chovali na silnicích opatrně a ohleduplně vůči dalším účastníkům silničního provozu. Velký podíl na dopravních nehodách nese proměnlivé počasí, kdy je špatná viditelnost a mokré vozovky. Zejména z důvodu nepřiměřené rychlosti dochází ke zbytečným dopravním nehodám.
nprap. Věra Krejčová
16. 9. 2010

Čtěte také:

 

Odkazy do noveho okna

DKNL 15.9.

DKNL 15.9. 

Detailní náhled

DKNL 15.9.

DKNL 15.9. 

Detailní náhled

Dolní Kalná 15.9.

Dolní Kalná 15.9. 

Detailní náhled

Úpice 15.9.

Úpice 15.9. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem