Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Středočeská policie přivítala 110 nových policistů

KRAJ - Slavnostní akt se konal v pátel 17. května 2019 

V pátek dne 17. května 2019 se na nádvoří Muzea Policie ČR v Praze konal za účasti Hudby Hradní stráže a Policie ČR a čestné jednotky Krajského ředitelství policie Středočeského kraje slavnostní ceremoniál, při kterém 110 nových policistů složilo služební slib do rukou ředitele Krajského ředitelství policie Středočeského kraje generála Václava Kučery. Tito policisté se v současné době připravují na výkon služby na území Středočeského kraje zejména v pořádkové a dopravní policii, absolvují tedy základní odbornou přípravu. Po ní budou připraveni pomáhat a chránit občanům nejen Středočeského kraje na obvodních odděleních a dopravních inspektorátech, mnoho z nich ale jistě čeká policejní kariéra i na jiných útvarech policie, např. na službě kriminální policie a vyšetřování, v rámci cizinecké policie či na oddělení tisku a prevence. K začínajícím policistům promluvil nejen generál Kučera, ale také středočeský radní pro bezpečnost Robert Bezděk.

Nedílnou součástí slavnostního aktu je ocenění délesloužících policistů. Celkem 31 policistů převzalo z rukou ředitele krajského ředitelství a jeho náměstka pro vnější službu plukovníka Jana Tulacha medaile Za věrnost, osm z nich pak I. stupně, kterou se oceňují policisté, kteří odvádějí perfektní výkon služby minimálně 30 let.  Poručík Miloš Veselský z územního odboru Policie ČR Mělník byl oceněn plaketou za celoživotní přínos Policii ČR a další tři policisté, konkrétně praporčík Jiří Mašek, praporčík Michal Janoušek a podpraporčík Luboš Nagy, převzali čestné medaile za záchranu lidských životů.

Závěr ceremoniálu patřil vyhlášení některých kategorií soutěže Policista roku 2018. V krajském měřítku převzali ceny Specialista roku poručík Igor Gondor z integrovaného operačního střediska a Zaměstnanec roku Danica Kafková, vedoucí odboru specializovaných činností. Podpraporčík Jan Brzoň z dálničního oddělení Mirošovice získal ocenění v kategorii Čin roku a v hlavní kategorii krajského kola Policista roku 2018 zvítězila majorka Petra Hofmanová, vedoucí školního policejního střediska.

Všem oceněným gratulujeme a jim i policejním nováčkům přejeme do služebního i soukromého života hodně štěstí.

mjr. JUDr. Petra Hofmanová

vytisknout  e-mailem