Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Středočeskou policii posílí další noví policisté

KRAJ - Brigádní generál a současně ředitel krajské policie Václav Kučera přijal více jak desítku mužů, kteří uspěli ve výběrovém řízení a nyní vstoupili do služebního poměru. Za profesi si vybrali policejní práci. 

Krajský policejní ředitel, generál Václav Kučera, přivítal dalších 13 nových mužů zákona, kteří se v rámci základní odborné přípravy budou učit, jak správně vykonávat „policejní profesi“. Již nyní prokázala více jak desítka nových zájemců potřebné předpoklady k vykonávání této práce, a to v rámci výběrového řízení, kdy uspěli jak při fyzických, tak i psychických testech. „V současné době vás čeká několik měsíců studia, při kterém se seznámíte s organizací Policie ČR, s činnostmi, které jednotlivé složky vykonávají, současně i s potřebnou legislativou, ale také vám bude přidělena služební zbraň, kterou se budete učit ovládat a čeká vás i spousta praktických výcviků pod dohledem zkušených instruktorů,“ nastínil náplň nejbližších dnů a týdnů, které je čekají, generál Kučera. Současně jim popřál hodně štěstí, a aby služba u Policie ČR naplnila jejich očekávání.

Od začátku roku přijal krajský policejní ředitel do řad středočeské policie na osm desítek mužů a žen, kteří si vybrali profesní dráhu u Policie ČR, v roce 2020 pak bezmála 230. Počet žádostí je ale každoročně mnohonásobně vyšší. Letos přijalo personální pracoviště téměř 240 žádostí, nejvyšší počet pak toto pracoviště zaznamenalo v roce 2018, kdy svou žádost poslalo na policii přes 1 200 zájemců.


mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
23. května 2021

vytisknout  e-mailem