Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

AKTUALIZACE: Středočeští kriminalisté vyšetřují vraždu v Postřižíně

KRAJ - Podezřelého muže v noci zadrželi. 

AKTUALIZACE
Včerejšího dne středočeští kriminalisté 29letého muže obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy dle §140 odst. 2 trestního zákoníku a současně podali podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, a to z důvodu, aby se obviněný nevyhýbal trestnímu stíhání a současně trestnou činnost neopakoval. V odpoledních hodinách proběhlo vazební zasedání, kdy soudce Okresního soudu pro Prahu východ rozhodl o uvalení vazby. 
V případě prokázání viny a odsouzení hrozí v tomto případě až 20letý trest odnětí svobody. 

por. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
19. září 2024

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

V úterý 17. září 2024, krátce po 19. hodině, vyjížděly policejní hlídky společně se zdravotníky do Postřižína , kde byl před jedním z rodinných domů nalezen starší muž v bezvědomí s krvácivým zraněním.

Podle prvotních zjištění mělo na místě dojít k předchozí hádce mezi rodinnými příslušníky, kdy měl následně 29letý muž způsobit 70letému muži bodnořezná poranění, kterým i přes následnou poskytnutou pomoc ze strany policistů a záchranářů podlehl.

Policisté začali zjišťovat veškeré okolnosti celé události okamžitě pátrat po možném podezřelém z násilného trestného činu. Vzhledem k tomu, že nebylo jisté, zda se ozbrojený muž nenachází v domě, byla na místo vyslána i zásahová jednotka Středočeského kraje, která provedla násilný vstup do domu a další policisté z oddělení hlídkové služby, obvodních oddělení, pořádkové jednotky, služební kynologie a Letecké služby, kteří začali po podezřelém pátrat v terénu, což se následně, hodinu před půlnocí, podařilo a muže zadrželi policisté ze zásahové jednotky na okraji obce.

Celý případ si vzhledem k jeho závažnosti převzali středočeští krajští kriminalisté, kteří v současné době zjišťují veškeré okolnosti případu, provádějí potřebné procesní úkony a skutek prověřují pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy.

por. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
18. září 2024

vytisknout  e-mailem