Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Středočeští policisté se připojili k pronásledování odcizeného vozidla.

KRAJ - Policisté dálničního oddělení Nová Ves zadrželi dva muže z Libereckého kraje, kteří ujížděli v odcizeném vozidle z Německa. 

Krátce po šesté hodině ráno ve čtvrtek 11. prosince 2014 jsme se připojili k pronásledování odcizeného vozidla VW Transportér z Německa. Řidič odcizeného vozidla ujížděl po dálnici D8. Policisté dálničního oddělení Nová Ves ihned vyjeli na tuto komunikaci. Pronásledované vozidlo policisté viděli sjíždět z dálnice na obec Nová Ves. Zde se jej hlídka pokusila zastavit standardním způsobem za použití světelného a zvukového výstražného znamení. Řidič však na výzvy nereagoval, služební vozidlo objel a ujížděl dál obce Bříze a Černuc. Policisté dálničního oddělení společně s kolegy z německé policie dále pronásledovali až do Velvar. V průběhu pronásledování se k dálničním a německým policistům připojili také hlídky obvodního oddělení Lužec a Zlonice. Při pronásledování jsme využili také letecké služby policejního prezidia. Řidič pronásledovaného vozidla nereagoval ani na výzvy z megafonu, světelná znamení STOP vyzývající k zastavení vozidla.

V obci Velvary pětatřicetiletý řidič vjel na uzavřený most, kde narazil do betonové zábrany, který zde slouží jako zábrana při opravě mostu. Po nárazu do betonu nepojízdné vozidlo zůstalo stát na mostě. Řidič ani spolujezdec neuposlechl následných výzev zasahujících policistů k vystoupení z vozidla. Proto policisté použili dle zákona donucovacích prostředků – hrozba namířenou střelnou zbraní, hmaty a chvaty a oběma mužům přiložili pouta. Ke zranění řidiče ani jeho šestatřicetiletého spolujezdce nedošlo.

Provedenou dechovou zkouškou u řidiče byl alkohol na místě vyloučen. Provedenou kontrolou jsme zjistili, že pětatřicetiletý řidič nemá zákaz řízení motorových vozidel. Předběžná vyčíslená škoda na odcizeném vozidle je 80.000,- Kč. Oba muži jsou v současné době umístěni v policejní cele. Jsou důvodně podezřelí ze spáchání přečinu krádeže.

mjr. Bc. Štěpánka Zatloukalová
tisková mluvčí
P ČR KŘ Středočeského kraje
11. prosince 2014

vytisknout  e-mailem