Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Středočeští policisté změřili své síly na dračích lodích

KRAJ - V Sadské se 25. – 26. 6. 2019 konal 4. ročník přeboru Krajského ředitelství policie Středočeského kraje Dračí lodě 2019. 

Školní policejní středisko v Sadské organizovalo dvoudenní krajský přebor v dračích lodích již počtvrté. Oblíbená akce, která propojuje zvyšování fyzické kondice a týmovou spolupráci, začala v úterý 25. 6. 2019 odpoledne tréninky jednotlivých posádek. Těch bylo letos celkem 21, zastoupeno je totiž všech 13 územních odborů, dále pak krajské články (odbor cizinecké policie, odbor služby dopravní policie), své týmy staví také úseky náměstků ředitele pro vnější službu, pro SKPV a pro ekonomiku a jedna posádka je tvořena z policistů organizačních článků podřízených přímo řediteli krajského ředitelství, který se přeboru rovněž aktivně účastní. Dvě posádky jsou hostující, tvořené zástupci HZS z Kolína a Nymburka. Zásadou přeboru je, že bubeníkem je pro dvacetičlennou posádku vedoucí policista (hasič), který doslova i přeneseně určuje tempo svého týmu. Každý tým musí mít v posádce minimálně 6 žen. Samotné závody, čítající 3 rozjížďky pro každou posádku a pak jízdu o umístění, probíhaly ve středu 26. 6. 2019, kdy všichni závodníci i organizační štáb neopouštějí Jezero Sadská a jeho hlavní pláž, kde je zajištěno kompletní zázemí s občerstvením a hudbou.

Přeboru se letos zúčastnilo bezmála 520 policistů, kromě závodníků a organizátorů přijeli své týmy povzbudit někteří kolegové. Jízdy dračích lodí, skvělá atmosféra a nádherné počasí přilákaly na pláž i diváky přímo ze Sadské a blízkého okolí. Bonusem pro účastníky přeboru byl také úterní doprovodný program přímo ve školním policejním středisku, který každoročně přináší policistům možnost vidět se a popovídat si s kolegy sloužícími napříč celým Středočeským krajem.

Vítěz předchozích tří ročníků, tým územního odboru policie Kladno, se tentokrát musel spokojit s druhým místem, protože přeborníkem kraje v dračích lodích se pro rok 2019 stala loď ředitele Krajského ředitelství policie Středočeského kraje. Na třetím místě skončil tým územního odboru Praha venkov Západ. Na závěr je třeba podotknout, že i když jde o soutěž, nejdůležitější je, že akce (jako vždy) spojila fyzické výkony závodníků s nutností fungovat jako tým, ale hlavně ji po celé dva dny provázela dobrá zábava a férový přístup, což je odměna jak pro závodníky, tak pro celý organizační tým.

mjr. JUDr. Petra Hofmanová
vedoucí školního policejního střediska

vytisknout  e-mailem