Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Střelba na autobus - aktualizace

PLZEŇ - Hledáme svědky z řad cestujících v autobusu, ale i náhodných kolemjdoucích. Pomozte plzeňským policistům objasnit případ střelby na autobus plný lidí. 

      Plzeňští policisté se v souvislosti s případem střelby do zadní části autobusu plzeňské městské hromadné dopravy pravidelné linky číslo 30, ke které došlo dne 7. července 2015 v Plzni, opětovně  obrací na širokou veřejnost se žádostí o pomoc. Vzhledem k tomu, že v době spáchání činu v autobuse cestovalo několik desítek osob, které se však dosud nepodařilo všechny ustanovit a vyslechnout, a protože by jejich výpověď mohla přinést cenné informace, které by mohly napomoci objasnění skutku, opětovně žádáme tyto osoby, aby se policii přihlásili. Dále se obracíme na případné svědky například z řad náhodných kolemjdoucích nebo kolemjedoucích, kteří v předmětné době a na uvedeném místě nebo v jeho bezprostředním okolí zahlédli jakékoli podezřelé jednání či chování nebo podezřelou osobu, aby se neprodleně obrátili na jakoukoli služebnu Policie České republiky nebo telefonicky na  linku 158.

     K události došlo dne 7. července tohoto roku před třiadvacátou hodinou během jízdy autobusu linky číslo 30 ulicí Dobřanská ve směru z Borských polí směrem na městskou část Bory. Během šetření bylo zjištěno, že pachateli jsou 35letý muž z Plzně a jeho 15letý syn, kteří byli krátce po činu dopadeni a následně obviněni ze spáchání trestných činů nedovolené ozbrojování a obecné ohrožení. V průběhu vyšetřování se policistům podařilo zajistit i zbraň, která byla následně podrobena znaleckému zkoumání. To určilo, že se jedná o palnou krátkou samonabíjecí pistoli ráže 6,35 mm. Znalci rovněž konstatovali, že z této pistole skutečně bylo na předmětný autobus stříleno.

por. Ing. Hana Štefflová
21. července 2015

 

    

vytisknout  e-mailem