Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Střelba na autobus - aktualizace

PLZEŇ - Policisté zadrželi podezřelého mladíka. 

     V souvislosti s případem střelby do zadní části autobusu městské hromadné dopravy a autobusové zastávky, ke které došlo 7.7.2015 před 23 hodinou v Plzni na Borech, se díky znamenité spolupráci policistů Městského ředitelství Plzeň a kriminalistů odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje podařilo ustanovit podezřelého do 24 hodin od spáchání skutku.
     Zadrženým je 15 letý Plzeňan, který měl převzít od svého otce nelegálně drženou střelnou zbraň a na inkriminovaném místě za přítomnosti otce několikrát vystřelit. Při tom zasáhl projíždějící autobus.
     Nyní je posuzována skutková podstata uvedeného případu a trestně právní odpovědnost mladistvého i jeho otce. Podezřelý mladík byl zadržen a v současné době se nachází v policejní cele.
     Dle dosavadního šetření nic nenasvědčuje tomu, že by se jednalo o čin s extremistickým podtextem, nebo o čin, který by souvisel s pobytem cizinců na území České republiky.
     Všechny okolnosti případu a skutečnosti rozhodné pro řádné a objektivní posouzení věci jsou nyní předmětem dalšího šetření.

por. Bc. Ivana Jelínková
9.7.2015

vytisknout  e-mailem