Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Střelba v Liberci

LIBEREC - Kriminalisté zjišťují okolnosti a důvody. 

V úterý kolem půl deváté večer došlo v jednom z bytů v ulici Revoluční v centru Liberce k potyčce a následné střelbě.
 
Do bytu přišel 38letý muž, který se s rodinou znal a začal nejprve slovně vyhrožovat zabitím matce svého známého. Aby své hrozby umocnil, vytáhl zbraň a několikrát vystřelil do zdi. V bytě se dále nacházeli ještě dva dospělí a čtyři děti, kteří se před agresivním mužem schovali na balkoně. Žena se navíc snažila známého přesvědčit a uklidnit, aby svého jednání zanechal, ten však opětovně vystřelil do zdi.
 
Následně se mezi střelcem a členy rodiny strhla rvačka, při které byl zraněn 31letý muž bydlící v bytě a zranění utrpěl i sám útočník, který se pořezal na ruce o sklo ve dveřích, které se při rvačce rozbilo. Když viděl, jak jeho ruka krvácí, přestal členy rodiny napadat a byt opustil. S krvácející rukou šel ulicí Fůgnerova a v ulici Na Bídě jej pak na základě oznámení a popisu občanů zadrželi policisté. Ti ihned vyrozuměli zdravotníky, kteří muže  převezli do Krajské nemocnice Liberec, kde je do současné doby hospitalizován a rovněž střežen policisty. Ti zajistili i dva revolvery, které měl u sebe.
 
Kromě toho, že muž střílel v bytě svého známého, je na něj také vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Do věznice bude eskortován ihned poté, co se jeho zdravotní stav zlepší.
 
Ošetření v Krajské nemocnici Liberec podstoupil také 31letý muž, který byl při rvačce se střelcem zraněn na hlavě a v obličeji. Podle zatím prvotních informací měli výhružky o zabití a zastřelení směřovat právě na něj. Vzhledem k tomu, že zatím nebylo možné (jednak z důvodu zdravotního stavu střelce a podnapilosti 31letého muže) provést výslechy a situace není moc přehledná, byl 31letý muž umístěn do policejní cely.
 
Případem se zabývají liberečtí kriminalisté, kteří budou zjišťovat veškeré okolnosti konfliktu, jeho důvody, zajistí balistické expertízy zajištěných zbraní a následně pak také stanoví trestně právní kvalifikaci.

 

 

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
29. 8. 2012

vytisknout  e-mailem