Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Střelba v metru

Policisté zadrželi muže, který v metru střílel z plynové pistole. 

V pondělí odpoledne vyjížděli policisté do stanice metra Opatov, kde k oznamovateli, který seděl venku na lavičce se svou přítelkyní, přišel opilý muž a bezdůvodně po nich vystřelil z plynové pistole. Napadený ke své obraně použil slzný plyn, který útočníkovi nastříkal do obličeje a tím ho zahnal. Okamžitě také zavolal na linku 158, celou věc oznámil a muže začal sledovat. Ten zašel do stanice metra a začal nastupovat do soupravy. Tam se ho oznamovatel ještě pokusil zdržet do příjezdu policejní hlídky, což se mu nepodařilo a muž po něm opět vystřelil.

To už ale policisté díky spolupráci policistky z dozorčí služby oddělení Metro a vlakovým dispečerem znali konkrétní soupravu a vagon, ve kterém agresor odjel ve směru do centra. Hlídka policistů zmiňovaného oddělení, která se v rámci bezpečnostního opatření Teror nacházela ve stanici I. P. Pavlova, už jen počkala na tu správnou soupravu a útočníka v ní zadržela.

Zadržený sedmatřicetiletý muž pak skončil na policejním oddělní, kde si vyslechl podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví, za což hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Policisté u něj také nalezli zmiňovanou plynovou pistoli, kterou mu odebrali. Muž se také podrobil dechové zkoušce, která ukázala téměř tři promile alkoholu v dechu. Lustrací v policejních evidencích také zjistili, že je celostátně hledaný a je na něj vydán obvodním státním zastupitelstvím pro Prahu 4 příkaz k zatčení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci.

por. Bc. Jan Daněk – 22. 6. 2016

vytisknout  e-mailem