Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Střelba v Modřanech

Včera 31. ledna krátce před třiadvacátou hodinou večerní přijali policisté na lince 158 oznámení, že oznamovatel při venčení psa potkal muže, kteří jej v listopadu napadli. 

Tehdy muž při venčení psa upozornil tři mladíky, kteří v parku rozkopávali koše, ať toho nechají. To však skončilo jeho napadením a mnohačetným poraněním, kdy ho muži zbili tyčí a zkopali.
Sedmapadesátiletý muž však tyto útočníky opět při včerejším venčení psa poznal. Před příjezdem policistů došlo mezi skupinkou zde stojících lidí a mužem k slovní rozepři a vzájemnému napadání. Potyčka vygradovala až k tomu, že sedmapadesátiletý muž, který mezi skupinou lidí poznal útočníky, vytáhl střelnou zbraň a několikrát vystřelil. Při tom zasáhl dvacetiletého mladíka do stehna a dalšího dvacetiletého mladíka do lýtka. Oba muži byli na místě ošetřeni lékařem a převezeni do nemocnice, kde jsou nyní hospitalizování. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu. Až další vyšetřování a výslechy všech poškozených a svědků ukáží, zdali se jednalo ze strany sedmapadesátiletého muže o nutnou obranu. Policisté také zjišťují, zdali se jedná opravdu útočníky z listopadového napadení.

 

 

por. Bc. Eva Kropáčová    1.2.2013

vytisknout  e-mailem