Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Střelci předvedli své umění

SEMILSKO - V pátek 16. května se uskutečnil 2. ročník střelecké soutěže v disciplíně "Lovecké kolo" o pohár ředitele Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. 

Lovecké kolo je disciplína, kde počet a postup střelců je identický se skeetem. Lety terčů jsou předem definovány, není v položce tolik dvojstřelů a nestřílí se poslední osmé stanoviště přímo mezi věžemi. Celá položka obsahuje 20 terčů a závod v této disciplíně je zcela v myslivecké režii. Střílí se buď samostatná disciplína, nebo jako součást závodu kombinovaného. Podstatným rozdílem od skeetu je však možnost na jednotlivé terče vypálit dvě rány.
     Akci organizoval Sportovní klub policie Semily ve spolupráci s MS Vesecko Malý Rohozec a další partneři.
Soutěž byla vyhlášena v kategoriích bezpečnostní složky a civilní složky.
     Pro zájemce o volný trénink byla střelnice otevřena už 15. května od 12:00 hodin do 18:00 hodin.
Soutěž byla zahájena krátce po deváté hodině na střelnici MS Vesecko a uvítací slovo přednesl místostarosta Turnova Ing. Jaromír Pekař. Následovalo taneční vystoupení mažoretek z Liberce. Střeleckých závodů se zúčastnilo celkem 42 střelců, kteří přijeli z různých míst České republiky a byli pozváni i zahraniční hosté. Podmínky soutěže ztěžoval závodníkům boční vítr, ale na rozdíl od jiných míst zde nepršelo. Závody navštívil v dopoledních hodinách ředitel Krajského ředitelství policie Libereckého kraje plk. Mgr Vladislav Husák a vedoucí Územního odboru Policie České republiky v Semilech plk. Mgr. Libor Nižník, které vřele přivítali pořadatelé závodu. Po třech hodinách střelby následovala pro závodníky přestávka a podruhé vystoupily mažoretky, které zpestřily program všem přítomným. Poté závody pokračovaly až do 17 hodiny, kdy proběhlo slavnostní vyhlášení výsledků a předání cen.
      Vítězem v kategorii bezpečnostních složek se stal pan Jindřich Paroubek, který získal celkem 55 bodů a první místo v kategorii civilních složek obsadil pan Marek Greš, který nastřílel celkem 52 bodů. Vítězové získali pohár ředitele, věcné ceny, pamětní listy a diplomy.
Poděkování patří všem pořadatelům a rozhodčím za bezchybnou práci a sponzorům za poskytnuté dary.
Akce proběhla ve sportovním duchu bez jakýchkoli mrzutostí a protestů.
 

por. Petr Kmínek
18. 5. 2014

Odkazy do noveho okna

Střelby 01

Střelby 01 

Detailní náhled

Střelby 02

Střelby 02 

Detailní náhled

Střelby 03

Střelby 03 

Detailní náhled

Střelby 04

Střelby 04 

Detailní náhled

Střelby 05

Střelby 05 

Detailní náhled

Střelby 06

Střelby 06 

Detailní náhled

Střelby 07

Střelby 07 

Detailní náhled

Střelby 08

Střelby 08 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem