Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Střelecká soutěž "Studentská střela"

KRAJ - V Hrádku nad Nisou se uskutečnila další z osvětových akcí Krajského ředitelství policie Libereckého kraje zaměřená na nábor nových uchazečů u Policie ČR. 

8V uplynulých dnech proběhla v Hrádku nad Nisou jedna z dalších osvětových akcí Krajského ředitelství policie Libereckého kraje zaměřená na seznámení se s prací Policie ČR a možným náborem nových zájemců o práci u Policie ČR, střelecká soutěž pro studenty z maturitních ročníků spřátelených škol, které mají zaměření na bezpečnostně právní problematiku. 

Soutěže "Studentská střela" se zúčastnily školy:

  • Střední škola Kateřinky – Liberec
  • Stření lesnická škola a střední odborná škola Šluknov T.G. Masaryka
  • Euroškola Česká Lípa

"Tito žáci se již v minulých měsících seznámili v rámci „řízených praxí“ s jednotlivými službami a činnostmi napříč Policií ČR. Někteří již absolvovali i fyzické prověrky, za které získali certifikát s jednoletou platností. V případě, že se po maturitě budou ucházet o práci u Policie ČR, mají splněnou jednu z podmínek důležitou k přijetí do služebního poměru. Tato soutěž je jakýmsi zakončením jejich praxe" sdělil náměstek krajského ředitele pro vnější službu plk. Mgr. Pavel Bartoš.

3Za přítomnosti náměstka krajského ředitele plk. Mgr. Pavla Bartoše, vedoucí Odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál plk. Mgr. Dagmar Fialové a vedoucí Odboru personálního Mgr. Romany Skalové byli vyhlášeni nejlepší střelec a střelkyně soutěže. 

"V Libereckém kraji máme nyní 1342 systemizovaných míst, přičemž 67 míst je stále neobsazeno. Nejvíce problémů máme s uchazeči na psychotestech. Ty mohou zájemci znovu opakovat nejdříve po dvou letech, fyzické testy pak po dvou měsících" uvedlla vedoucí personálního odboru Mgr. Romana Skalová.

Práce u Policie České republiky nabízí stabilní, perspektivní a hlavně velmi zajimavé povolání. Rádi v našich řadách přivítáme nové kolegy. 
 

26. 10. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem