Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Střet chodce s autem u Jablůnky

VSETÍNSKO: Zraněného muže transportovali do ostravské fakultní nemocnice.  

Včera večer se stala poblíž Jablůnky vážná dopravní nehoda, při které srazil řidič osobního vozidla chodce. Ten skončil s těžkým zraněním v ostravské nemocnici.
 
Bylo tři čtvrtě na devět večer, když čtyřiatřicetiletý řidič ze Zlína projížděl s vozidlem zn. Kia Carnival po silnici I/57 od Bystřičky k Jablůnce. Když se blížil k Jablůnce, tak v místech před stoupáním pozdě zareagoval na chodce, který přecházel v naprosté tmě vozovku z levého okraje k pravému z pohledu řidiče. Řidič začal intenzivně brzdit, ale střetu již zabránit nedokázal a muže srazil. Ten upadl mimo vozovku, kde zůstal ležet v bezvědomí. Muž z auta neprodleně vystoupil a snažil se zraněnému muži poskytnout první pomoc, přitom vytáčel číslo tísňové linky 112. Na místo následně dorazila rychlá záchranná služba a policisté. Zdravotníci odvezli těžce zraněného muže nejprve do vsetínské nemocnice, odkud byl vzhledem k vážnosti zranění transportován do ostravské nemocnice.
 
Dechová zkouška byla u řidiče negativní. Jestli byl pod vlivem alkoholu sedmapadesátiletý chodec z Pržna, budeme vědět až z výsledků odběru krve. Policisté ze skupiny dopravních nehod místo střetu řádně zadokumentovali a teď budou zjišťovat míru zavinění obou účastníků této dopravní nehody. Po sraženém muži zůstala na místě taška s čepicí a několika lahvovými pivy, kterou policisté předali jeho příbuzným.
 
Na veřejnost stále apelujeme, aby nejenom cyklisté, ale i chodci mysleli na svoji bezpečnost a používali reflexní doplňky. V případě včerejší nehody měl muž tmavé oblečení a nic reflexního na sobě neměl. Řidiči zase musí dodržovat rychlost jízdy a přizpůsobovat ji aktuálním podmínkám a neustále se plně věnovat provozu tak, aby mohli na vzniklá nebezpečí včas zareagovat.   
 
31. ledna 2014, por. Mgr. Lenka Javorková
Odkazy do noveho okna

DN katastr Jablůnky

DN katastr Jablůnky 

Detailní náhled

DN katastr Jabůnky

DN katastr Jabůnky 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem