Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Střet dvou voziel

KLATOVSKO - V pondělí dopoledne došlo u obce Dehtín ke srážce dvou vozidel. Dvě osoby s lehkými zraněními. 

     V pondělí 29. prosince 2014 v 10:05 hodin jel 30letý řidič z Plzně s vozidlem BMW, po komunikaci číslo I/27. Muž jel ve směru od obce Kokšín a před obcí Dehtín nepřizpůsobil rychlost povětrnostním podmínkám, na pokryté vozovce sněhem a vjel levou přední částí do protisměru, kde narazil levou přední částí vozidla do levé přední částí protijedoucího vozidla zn. Dacia Sandero. Po střetu bylo vozidlo zn. Dacia odraženo do silničního příkopu a došlo ke lehkému zranění řidiče a spolujedoucí ženy a byli převezeni k lékařskému ošetření.
      Škoda vznikla na vozidlech a byla odhadnuta na 150.000 Kč. Alkohol vyloučen dechovými zkouškami.
Třicetiletý řidič nepředložil řidičský průkaz a policisté zjistili, že má od měsíce září 2014 platnou blokaci řidičského oprávnění pro příslušnou skupinu řidičského oprávnění. Dalším šetřením bylo zjištěno, že muž má podle rozsudku Okresního soudu Plzeň-město uložen trest zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel v době od měsíce září .2014 do měsíce července 2017. Muž je podezřelý ze spáchání přestupku a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
     Policisté při ohledání vozidla zn. BMW zjistili, že nebyly užity zimní pneumatiky. Řidič vozidla zn. Dacia, muž ve věku 84 let z Mostu, nepředložil platný doklad o zdravotní způsobilosti.
 
 
 
    
nprap. Ladmanová Dana
30. 12. 2014

vytisknout  e-mailem