Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Střet lyžařky se snowboardistou vyřešen

LIBEREC - Jedná se o nešťastnou náhodu. 

Od začátku ledna tohoto roku prošetřovali policisté z Vápenky srážku snowboardisty s lyžařkou na sjezdovce pod Ještědem. K ní došlo na křížení dvou sjezdovek - Černý Vrch a Liberecká. 67 letá lyžařka utrpěla těžké zranění, se kterým byla hospitalizována v Krajské nemocnici Liberec a musela podstoupit operaci. Snowboardista, který byl účastníkem střetu, odjel z místa po příjezdu horské služby. Oznámený případ šetřili policisté pro podezření ze spáchání nedbalostního trestného činu ublížení na zdraví.

Z důvodu zjištění všech okolností případu bylo nutné ztotožnit i snowboardistu. O něm jsme měli pouze velmi strohé informace - že se jedná o německy hovořího muže ve věku kolem 25 let. Při pátrání po něm jsme požádali o spolupráci také německé policisty a média. I přes minimum informací se podařilo zjistit, kdo byl druhý účastník střetu. Na výzvu reagoval sám snowboardista, který se přihlásil německým policistům.  Jak bylo zjištěno, také on utrpěl při střetu zranění nohy. Lékařskou pomoc vyhledal až na území svého státu.

Policisté tak mohli v těchto dnech, na základě zjištěných a nashromážděných informací, šetření celé věci ukončit. Případ dle  ustanovení  § 159a/1 trestního řádu odložili, neboť došli k závěru, že se v dané věci nejedná o podezření z trestného činu, ale o nešťastnou náhodu.

Vlasta Suchánková
pislbc@mvcr.cz    974 461 207

vytisknout  e-mailem