Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Střet nákladního vlaku a motocyklu

České Budějovice – Dnes, deset minut po jedné hodině odpolední, došlo na železničním přejezdu v obci Hluboká u Borovan k vážné dopravní nehodě  

Dnes, deset minut po jedné hodině odpolední, došlo na železničním přejezdu P – 1106 v obci Hluboká u Borovan k vážné dopravní nehodě. V uvedené době jela 33letá řidička na motocyklu tov.zn. Peugeot FOX, kdy zřejmě nerespektovala zvukové a světelné zařízení u železničního přejezdu a s motocyklem vjela do kolejiště v době, kdy tudy projížděl nákladní vlak ve směru od Českých Velenic na České Budějovice. Při dopravní nehodě utrpěla 33letá žena polytraumata, se kterými byla vrtulníkem RLP transportována do českobudějovické nemocnice.
Přesná příčina a míra zavinění je v současné době předmětem dalšího vyšetřování.
Případ dokumentují a šetří policisté z českobudějovického dopravního inspektorátu v součinnosti s pracovníky drážní inspekce.
Provoz na železnici v místech, kde k dopravní nehodě došlo, by měl být obnoven dnes kolem 17:00 hodin.
V souvislosti s touto vážnou dopravní nehodou žádají českobudějovičtí policisté případné svědky, kteří by mohli podat bližší informace k okolnostem a příčině události, aby se přihlásili buď osobně na Dopravním inspektorátu policie v Českých Budějovicích na Pražské třídě čp. 5, na lince 158, na telefonním čísle 974 226 588 - stálá služba dopravních nehod či na tel.: 974 226 592 u prap. Františka Peška. Svým svědectvím tak napomůžete ke zjištění dalších informací k nehodovému ději. Děkujeme.

 

nprap. Regina Tupá, piscb@mvcr.cz
6.září  2012
 

vytisknout  e-mailem