Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Střet osobního vozidla s vlakem na Hrubé Skále

SEMILSKO - Dnes v brzkých ranních hodinách se na železničním přejezdu Hrubá Skála - Borek střetlo Mitsubishi Pajero s osobním vlakem. Nehoda si nevyžádala žádné zraněné. 

Dnes krátce před šestou hodinou ranní oznámila na tísňovou linku 158 řidička osobního motorového vozidla Mitsubishi Pajero, že se na železničním přejezdu Hrubá Skála - Borek na Semilsku střetla s osobním vlakem. Jedná se o železniční přejezd bez světelného zabezpečení. Operační důstojník na místo vyslal výjezd Skupiny dopravních nehod. Po příjezdu na místo nehody si hlídka vyžádala hasiče k vyproštění vozidla. Osobní vlak jel ve směru od Turnova na Rovensko pod Troskami. Řidička osobního vozidla jela ve směru od Troskovic k silnici I. třídy č. 35. Na rovném a přímém úseku vjela na nechráněný železniční přejezd, kde nezastavila na příkaz dopravního značení "Stůj, dej přednost v jízdě" a vjela tak na přejezd v době, kdy tudy projížděl osobní vlak. Narazila přední částí vozidla do pravé strany vlaku. Nehoda si naštěstí nevyžádala žádné zranění.

Policisté provedli u řidičky a strojvedoucího orientační dechové zkoušky na alkohol, jejichž výsledky byly v obou případech negativní. Železniční trať byla po dobu více jak dvou hodin uzavřená. Předběžná škoda na vozidle a poškozeném vlaku je 220 tisíc korun.
 

15.6.2017
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem