Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Střet tří vozidel

JIHLAVSKO: Další řidič za volantem usnul a havaroval 

V pátek 25. května došlo po půl třetí odpoledne v Jihlavě na ulici Brněnská ke střetu tří vozidel.  Dvaadvacetiletý řidič automobilu Citroen Xsara nedodržel bezpečnou vzdálenost za před ním jedoucím vozidlem Renault Laguna, do kterého narazil. Automobil Renault byl poté nárazem odhozen na před ním jedoucí vozidlo VW Touareg. Ke zranění osob při nehodě nedošlo. Policisté provedli u řidičů dechovou zkoušku, při které u všech tří požití alkoholu vyloučili. Škodu na vozidlech vyčíslili na 230 tisíc korun.
 
K další dopravní nehodě došlo v pátek 25. května po půl páté večer. Dvaatřicetiletý řidič vozidla Citroen Saxo s přívěsem jel ve směru od Telče na obec Stará Říše. Na křižovatce v katastru obce Dolní Dvorce si před odbočením vpravo najel ke středu komunikace a poté započal odbočovat. V tu dobu vozidlo předjížděl jednačtyřicetiletý řidič automobilu Renault Megane jedoucí ve směru na obec Stará Říše a došlo ke střetu. Při dopravní nehodě nebyl nikdo zraněn. Policisté provedli u řidičů dechovou zkoušku, při které požití alkoholu u obou vyloučili. Škodu na vozidle Renault vyčíslili na osmdesát tisíc korun. Poškozením automobilu Citroen vznikla škoda přibližně třicet tisíc korun. Příčinu a další okolnosti dopravní nehody policisté šetří.
 
V neděli 27. května jel dvaatřicetiletý řidič vozidla Opel Astra před pátou hodinou večer ve směru od obce Zhoř na Rudolec. Plně se nevěnoval řízení vozidla, kdy na chvilku za volantem usnul. S automobilem vyjel do protisměru, dále mimo komunikaci, poté vozidlo narazilo do dřevěného mostku, který poškodilo, a havarovalo do příkopu. Při nehodě se zranila jednadvacetiletá spolujedoucí. Zraněná žena byla letecky transportována do jihlavské nemocnice, kde byla hospitalizována. U řidiče provedli policisté dechovou zkoušku, při které požití alkoholu vyloučili. Při kontrole vozidla zjistili, že nemá platnou technickou prohlídku. Škodu na vozidle Opel policisté vyčíslili na třicet tisíc korun. Další škoda vznikla poškozením mostku.
 
Zhoř 27. 5. 2012Zhoř 27. 5. 2012
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
28. května 2012

vytisknout  e-mailem