Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Střet vlaku s autem

LOUNY - Nehoda si vyžádala naštěstí jen lehčí zranění. 

V neděli, 19. července, v odpoledních hodinách došlo k dopravní nehodě na železničním přejezdu v lounské Husově ulici. Řidič(72. ročník) osobního vozidla zn. Škoda Octavia jel směrem od centra města na obec Černčice, když před železničním přejezdem přehlédl funkční zebezpečovací zařízení a vjel na železnici v době, kdy ve směru od hlavního nádraží na Postoloprty projížděl osobní vlak. Následně došlo ke střetu přední částí vozidla a pravé přední části vlaku. Vůz byl nárazem odhozen na přejezdové zabezpečovací zařízení. Při dopravní nehodě utrpěl řidič lehčí újmu na zdraví a letecky byl přepraven do nemocnice. Nikdo jiný zraněn nebyl. Provedená dechová zkouška byla u řidiče osobního automobilu i strojvedoucího negativní. V době výluky byla na uvedené trati zajištěna náhradní doprava. Nehoda je i nadále v šetření dopravní policie. Před necelými třemi týdny došlo na stejném přejezdu k podobné dopravní nehodě (více zde).  

Dávejte si pozor na své věci!

Policisté v minulých dnech šetřili několik krádeží, kdy zloději využili nepozornosti poškozených a v nestřeženém okamžiku jim odcilili jejich věci.

V sobotu například vyjížděli do Nádražní ulice v Podbořanech, kde byla v odpoledních hodinách okradena mladá žena. Dosud nezjištěný pachatel ji v nestřeženém okamžiku odcizil peněženku s doklady a platební kartou z volně odložené tašky na lavičce u Domova pro seniory. Způsobil jí tím škodu za 250 Kč.

Ve stejný den řešili policisté i krádež v lounském Kauflandu. Neznámý pachatel využil nepozornosti poškozené a z nákupního vozíku jí odcizil volně odloženou igelitovou tašku, ve které měla peněženku s finanční hotovostí, platební kartu a další věci. Poškozená (žena středního věku) škodu vyčíslila na 15 tisíc korun.

V pátek zavítal dosud nezjištěný pachatel i na koupaliště v Žatci. Nezjištěným způsobem vnikl do uzamčené odkládací skříňky a odcizil z ní pánské oblečení a peníze, čímž poškozenému způsobil škodu přesahující 1 500 Kč. 

Podobná krádež se ve stejný den odehrála i na koupališti v Lounech. Z odkládací skříňky, kterou údajně poškozená zřejmě špatně uzamkla, se ztratil mobilní telefon a peneženka. V tomto případě byla škoda odhadnuta na cca 20 000 Kč.   

Ve všech případech již policisté zahájili úkony trestního řízení a po pachateli-ích pátrají.

Pomohly kamery

Policisté objasnili krádež z počátku července v jedné prodejně smíšeného zboží v lounské Školní ulici. Ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu krádeže 29letému mladíkovi z Loun, který si do bočních kapes u kalhot nastrkal tři čokolády a tři nanuky v celkové hodnotě 233 Kč, aniž by je zaplatil. Uvedeného jednání se dopustil i přesto, že byl za přečin krádeže v posledních třech letech již odsouzen.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 20. července 2015

 

 

vytisknout  e-mailem