Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Střet vlaku s náklaďákem

LOUNY - Nehoda se obešla bez zranění; Pro pár korun spáchal trestný čin...  

Nehoda se obešla bez zranění

Naštěstí bez žádné újmy na zdraví osob se obešla dopravní nehoda v Dobroměřicích u Loun, při které se střetl vlak s nákladním automobilem. K události došlo ve čtvrtek, kolem 14, 50 hodin, na železničním přejezdu v Pražské ulici. Řidič (35 let) nákladního vozidla zn. Mitsubishi nerespektoval funkční světelné a zvukové zařízení a na koleje vjel v době, kdy tudy projížděl nákladní vlak ve směru od Mostu na Louny. Přední částí vozidla narazil řidič do boku vagónu, přičemž byl odhozen stranou ve směru jízdy vlaku. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, škoda na vlaku byla vyčíslena na 30 tisíc Kč, na vozidle činí 90 000 Kč. Alkohol u řidičů vyloučen dechovou zkouškou. Dopravní policisté nehodu vyřídili na místě blokovou pokutou.

Pro pár korun spáchal trestný čin

Do žateckého Kauflandu se vydal nikoli nakupovat, ale krást 37letý muž z Rakovnicka. Kolem 15, 30 hodin si v obchodě vyhlédl maďarskou klobásu a také kovovou svítilnu a s těmito věcmi prošel pokladnou bez zaplacení. Byl zadržen pracovníky prodejny a předán policii. Uvedeného trestného činu se muž dopustil i přesto, že byl Okresním soudem v Rakovníku v roce 2006 odsouzen za obdobnou trestnou činnost k nepodmíněnému trestu odnětí svobody v délce dvaceti měsíců. Za tento skutek bylo dotyčnému ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Zloděj se vloupal do ordinací lékařů

Ve čtvrtek, kolem poledne, se neznámý pachatel vloupal do ordinací v žatecké poliklinice. Z celkem tří ordinací v prvním a druhém patře odcizil z pokladniček a příručních trezůrků finanční hotovost. Další škodu způsobil poškozením zásuvek, do kterých se pro kořist vloupal. Celková škoda byla vyčíslena na 12 250 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli pátrají.  

vytisknout  e-mailem