Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Střet vlaku s ženou v kolejišti

JIČÍNSKO - Ani použitím rychlobrzdy už strojvůdce nezabránil střetu 

AKTUALIZACE - Policie již zná totožnost zemřelé. Jedná se o 60letou ženu, dosavadní vyšetřování neprokázalo podíl jiné osoby na její smrti.

por. Mgr. Eva Prachařová 
1.10. v 20:15     

V sobotu 1. 10. 2016 krátce po šesté hodině ranní nedaleko Domoslavic na Jičínsku poblíž železničního přejezdu došlo k nehodě na trati. Osobní vlak, jedoucí z Chlumce nad Cidlinou na Trutnov, se krátce po výjezdu ze stanice v Ostroměři střetl s osobou (ženou) ležící v kolejišti. Ani pohotové použití rychlobrzdy strojvůdcem vlaku již nedokázalo srážce zabránit  Po vyproštění žena i přes okamžitou pomoc přivolaných záchranářů zemřela. Žena u sebe neměla žádné doklady a její totožnost není dosud známa. Zemřelá byla středního věku okolo 45 až 50 let, přibližně 165 cm výšky a normální postavy, měla oválný obličej a světlé kratší melírované vlasy. Na ruce měla prsteny ze žlutého kovu, jeden z nich s nápisem "Z lásky J.T.".

Dechová zkouška strojvůdce vyloučila požití alkoholu. Na trati byl až do deváté hodiny dopoledne přerušen provoz, ve vlaku nebyl nkdo zraněn.

Okolnosti tragické události policie dále vyšetřuje.

por. Mgr. Eva Prachařová
1. 10. 2016 v 17. 50

vytisknout  e-mailem