Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Střet vozidla s chodkyní

JIHLAVSKO: Zraněná žena musela být převezena do nemocnice 

Ve středu 6. února kolem čtvrté hodiny odpoledne došlo v Jihlavě ke střetu vozidla s chodkyní. Jednašedesátiletý řidič vozidla Škoda Felicia jel po ulici Fritzova ve směru od ulice Havlíčkova. V tu dobu přecházela silnici po vyznačeném přechodu pro chodce žena, která šla ve směru od ulice Tolstého k vlakovému nádraží, řidič nedal chodkyni přednost a vozidlem ženu srazil. Při dopravní nehodě utrpěla třicetiletá chodkyně zranění, na ošetření byla převezena do nemocnice. Provedenou dechovou zkouškou policisté požití alkoholu u řidiče i chodkyně vyloučili. Řidič vozidla uvedl, že ho při jízdě před přechodem pro chodce oslnilo slunce.  
 
Od začátku roku došlo na Jihlavsku už k šesti dopravním nehodám s účastí chodce. Při nehodách byli zraněni dva chodci těžce a tři lehce.
 
Vloni došlo na Jihlavsku k celkem 47 dopravním nehodám s účastí chodce. V 11 případech byli viníky nehody chodci. K 30 dopravním nehodám došlo na přechodu pro chodce. Při dopravních nehodách dva chodci zemřeli, 12 bylo zraněno těžce a 29 lehce.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
7. února 2013  
 

vytisknout  e-mailem