Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Střet vozidla se dvěma chodci

JIHLAVSKO: Při nehodě utrpěla žena těžké zranění, zraněno bylo i malé dítě 

V sobotu 29. září došlo k vážné dopravní nehodě, při které byli zraněni dva chodci. Kolem páté hodiny večer jel jednatřicetiletý řidič vozidla Peugeot 306 ve směru od obce Dolní Vilímeč na Strachoňovice. Po projetí levotočivé zatáčky dostal s automobilem smyk, vyjel s vozidlem do protisměru a poté zpět na pravou stranu. Dále vjel na krajnici, kde došlo ke střetu se dvěma chodci. Po sražení chodců automobil pokračoval ve smyku opět do protisměru a následně zůstal stát při okraji vozovky.
Při nehodě se těžce zranila čtyřiatřicetiletá chodkyně, která byla transportována letecky do brněnské nemocnice. Druhý zraněný chodec, dvouletý chlapec, byl převezen do jihlavské nemocnice, kde byl hospitalizován.
Policisté provedli u řidiče vozidla dechovou zkoušku, při které požití alkoholu vyloučili. Na místě nehody provedli šetření a zadokumentování. Prověřování dopravní nehody převzali kriminalisté služby kriminální policie a vyšetřování. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Příčinu a další okolnosti dopravní nehody kriminalisté prověřují.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
1. října 2012

vytisknout  e-mailem