Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Střetů se zvěří přibývá

BŘECLAVSKO: Podzimní měsíce patří k těm nejrizikovějším.  

Břeclavsko - Na podzim evidují policisté více nehod se zvěří. Právě tyto měsíce patří k těm nejrizikovějším. Od začátku letošního roku vyjížděly dopravní hlídky celkem k 56 nehodám, které se šetřily jako srážka se zvěří.  Během střetů naštěstí nedošlo na Břeclavsku  k usmrcení osob, ovšem některé z nich se neobešly bez zranění řidičů či spolujezdců. Také škody, jež byly způsobené nárazem, dosahují vysokých částek.

Řidiči by si měli hlavně dávat pozor v úsecích, kde může docházet k častému výskytu zvěře na pozemních komunikacích – místa jsou většinou označena výstražnou dopravní značkou. Samozřejmě, že k rizikovým místům patří silnice procházející lesem nebo v blízkosti lesního porostu. V těchto úsecích by měli řidiči hlavně přizpůsobit rychlost jízdy a počítat s tím, že jim zvěř může do cesty vběhnout.

Pokud dojde ke srážce se zvěří, je povinností řidiče kontaktovat Policii ČR – např. prostřednictvím tísňové linky 158. Na operační středisko je podstatné upřesnit základní údaje: místo střetu, zranění osob a také sdělit, jestli sražená zvěř netvoří překážku v silničním provozu. Policisté, kteří na místo vyjedou, provedou ohledání a zadokumentují událost. U těchto dopravních nehod je vždy potřeba vyrozumět příslušné myslivecké sdružení, které zajistí odvoz mrtvé zvěře.
 
Přiložené fotografie jsou pořízeny z poslední dopravní nehody, která se stala na trase z Valtic do Břeclavi. Tentokrát střet zaplatil životem více než metrákový jelen.
por. Mgr. Kamila Haraštová, 4. října 2013
Odkazy do noveho okna

srážka se zvěří

srážka se zvěří 

Detailní náhled

střet se zvěří-pošk.auto

střet se zvěří-pošk.auto 

Detailní náhled

střet se zvěří-poškozené auto

střet se zvěří-poškozené auto 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem