Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Střety aut s chodcem a cyklistou

ZNOJEMSKO: Muži skončili s lehkým a těžkým zraněním v nemocnici. 

     Ve čtvrtek došlo ke dvěma dopravním kolizím, po kterých skončili dva muži v nemocnici.
     První se stala před sedmou hodinou ranní na ulici Dukelských bojovníků ve Znojmě. Dvaašedesátiletý muž jel na jízdním kole od centra města. S VW Golf přijížděl od obce Nový Šaldorf-Sedlešovice jedenadvacetiletý mladík, který mu pravděpodobně nedal přednost. V křižovatce došlo ke střetu, pádu cyklisty na přední kapotu a potom i na vozovku. Utrpěl tím lehké zranění. Ani jeden z nich nebyl pod vlivem alkoholu. Způsobenou škodu na vozidlech vyčíslili celkem na patnáct set korun.
     Druhá dopravní nehoda se zraněním se odehrála na silnici I/53 u obce Dobšice. Devětačtyřicetiletý chodec přecházel tuto frekventovanou komunikaci a pravděpodobně náhle vstoupil do jízdní dráhy právě projíždějící Škodě Roomster. Za volantem vozu seděl pětatřicetiletý muž, který již nedokázal pro krátkou vzdálenost střetu zabránit. Chodec po nárazu utrpěl těžké zranění. Dechová zkouška na zjištění požití alkoholu byla u řidiče negativní. U chodce vyšlo najevo, že je alkoholem značně posilněn. V krvi mu proudilo 2,35 promile této návykové látky. Na vozidle vznikla hmotná škoda asi dvacet tisíc korun. 
     Přesné příčiny a míry zavinění obou nehod jsou předmětem dalšího šetření. Všichni účastníci čtvrtečních kolizí byli z našeho regionu.

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 12. prosince 2014

vytisknout  e-mailem