Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Strhali okapy ze školy, divadla, a dalších domů v ulici

NÁCHODSKO – Proč? Byli opilí a dostali nápad  

měděné okapyIlustrační foto/Policie ČR
Únorový případ otrhaných a poškozených okapových svodů v Červeném Kostelci těchto dnech objasnili společně s kriminalisty policisté z místní policejní stanice a hronovského obvodního oddělení. V noci z 23. na 24. února 2013 tam kdosi z budovy divadla, základní školy a dalších domů v přilehlé ulici otrhal a poničil převážně měděné okapové svody. Škoda byla vyčíslena na 25.000 korun, pachatel neznámý.
 
Policisté se pustili do pátrání. Nitky případu je nakonec zavedli ke dvěma mužům, 47letému a 29letému, hronovským kamarádům z mokré čtvrti. Nápad jít otrhat okapy prý dostali v restauraci při popíjení alkoholických nápojů. Uvádějí, že ani jeden si ze samotné akce moc nepamatují. Byli prý u nějakých domů a trhali okapy, které pak sešlapali na menší části, aby se jim vešly do vaku.
 
Potom se ale pohádali a rozdělili se. Každý šel někam jinam. Ten mladší pěšky domů. Druhý, ten starší, prý osamocen při následné bezcílné pouti městem znehodnocené okapy z vaku vysypal a poztrácel. To ovšem nic nemění na tom, že se budou muset oba muži zodpovídat z trestných činů krádeže a poškození cizí věci, přitom vzniklou škodu budou muset pochopitelně nahradit. Oběma navíc hrozí až dvouletý trest odnětí svobody nebo peněžitý trest.
 
por. Mgr. Eva Prachařová

vytisknout  e-mailem