Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Střílel po muži plynovou pistolí

Policisté z místního oddělení Nusle pachatele zadrželi krátce po činu. 

Včera krátce po dvacáté hodině přijali operátoři tísňové linky 158 oznámení o muži, který v ulici Kloboučnická v Praze IV. ohrožuje zbraní ostatní spoluobčany. Na místo okamžitě vyjely nejbližší hlídky z okolí. Jako první byla v ulici Kloboučnická hlídka místního oddělení Nusle, která si podezřelého muže ihned všimla. Následovalo několik výzev ze strany policistů, aby mladík zanechal svého protiprávního jednání.  Na tyto výzvy muž nereagoval, proto jej policisté museli, za pomoci donucovacích prostředků, zpacifikovat. Následným šetřením pak kriminalisté zjistili, že pachatel si nejprve objednal pizzu v nedalekém stánku, kdy při odchodu ukázal obsluhujícímu personálu zbraň, kterou měl za opaskem. Dále pokračoval do ulice Kloboučnická, kde se snažil navázat konverzaci s dvěma muži, kteří seděli ve své dodávce. Ti mu však řekli, že s ním mluvit nechtějí, ať odejde. Výtržník na to reagoval tím, že vytáhl pistoli, kterou měl za pasem, natáhl závěr a začal na muže mířit. Ti se polekali a začali z místa utíkat.
 
Pak se podezřelý vydal směrem k ulici Mendíků, kde velmi tvrdě vrazil do manželského páru, to však zpozoroval devětačtyřicetiletý muž, který ulicí procházel a manželského páru se zastal. Celá situace vygradovala ve slovní rozepři, kterou podezřelý řešil tím, že vytáhl zbraň, a dvakrát proti muži z bezprostřední blízkosti vystřelil. Krátce po tomto incidentu útočníka zadrželi zmiňovaní policisté.
 
Třiadvacetiletý muž putoval do psychiatrického zařízení a v současné chvíli je podezřelý ze spáchání trestného činu výtržnictví, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouleté vězení.
 
K žádnému zranění osob při tomto incidentu naštěstí nedošlo.
 
por. Mgr. Hana Jeřábková, DiS. – 14. 8. 2014

vytisknout  e-mailem