Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Strůjce nočních výhružek dopaden!

Pražští policisté během noci přijali tři anonymní výhružky bombou. Jejich autora vzápětí dopadli.  

První výhružku přijal operátor tísňové linky 112 včera po dvaadvacáté hodině od neznámého muže, jenž volal z telefonní budky v Kozí ulici. Během výhružného telefonátu sdělil, že je schopen vyrobit takzvanou špinavou bombu, a tím prý pomoci Islámskému státu. Po tomto sdělení okamžitě zavěsil. O necelou hodinu později vytočil v ulici Na Poříčí tísňové volání znovu, přičemž znovu pohrozil sestavením bomby. Svou výhružku navíc zdůraznil slovy, že je jaderný fyzik, a proto pro něj sestavení takové bomby nebude žádný problém. Poté zavěsil a přemístil se na pražský Smíchov, kde se po půl hodině opětovně dovolal operátorovi tísňové linky 112, kterému svou výhružku do třetice zopakoval.
 
Již od prvního telefonátu však operační důstojník o případu informoval všechny pražské policejní hlídky, které se zaměřily na kontrolu osob pohybujících se v okolí telefonních automatů. Necelou hodinu po půlnoci pak policisté pohotovostní motorizované jednotky ve Štefánikově ulici v Praze 5 kontrolovali podezřelého muže, který se na místě ke všem třem výhružným telefonátům doznal. Vzhledem k tomu ho „péjáci“ zadrželi a převezli na policejní služebnu. Tam se také podrobil orientační dechové zkoušce, která u něj prokázala více než dvě promile alkoholu v dechu, a proto byl vzápětí převezen do policejní cely k vystřízlivění.
 
Kriminalisté pětapadesátiletého muže v brzké době obviní z trestného činu šíření poplašné zprávy, za což mu v případě odsouzení hrozí až tři roky za mřížemi. Muž má od roku 1988 rozmanitou trestní minulost jak násilného, tak i majetkového charakteru.  
 
por. Bc. Iveta Martínková – 25. 3. 2015

vytisknout  e-mailem