Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Stržené výživné zpronevěřil

LOUNY - Škoda přesahuje dvanáct tisíc korun... 

Z trestného činu zpronevěry stíhá komisař služby kriminální policie a vyšetřování 41letého muže z Lounska, který zpronevěřil peníze. Svému zaměstnanci totiž od února roku 2010 do května téhož roku strhával z výplaty částku na výživné, ale tu už předmětné osobě dále nezasílal a stržené peníze použil na jiné nespecifikované platby. Způsobená škoda činí 12 432 Kč. Trestní stíhání obviněného probíhá na svobodě. Pokud soud uzná jeho vinu, hrozí mu až dvoluetý pobyt za mřížemi. 

Řídil v zákazu

V podbořanské ulici v Lubenci stavěli a kontrolovali v minulých dnech policisté při silniční kontrole 39letého řidiče osobního automobilu zn. Opel Kadett. Následnou lustrací zjistili, že dotyčný má od 19. června tohoto roku, na dobu tří let, vysloven Okresním soudem v Lounech zákaz řízení všech motorových vozidel. Proto mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. 

Pozor na zloděje v marketech!

V úterý dopoledne okradl dosud nezjištěný zloděj v lounském Kauflandu 27letou ženu z Děčínska. V době nepozornosti jí rozřízl igelitovou tašku, kterou držela v ruce, a z té jí pak odcizil peněženku s finanční hotovostí, občanským průkazem, kartou pojišťovny, kreditními kartami a dalšími věcmi. Tím jí způsobil škodu za 2 500 Kč. Policisté nabádají občany k větší opatrnosti, hlavně v nákupních centrech či v lokalitách, kde je větší shluk lidí a zloději tak mají větší šanci nepozorovaně krást.    

Z rekonstruovaného domu zmizely cennosti

V úterý, kolem 14. 30 hodin, kradl v rekonstruovaném domě v centru Loun dosud nezjištěný poberta. Využil otevřených dveří a toho, že se zrovna v těchto místech nikdo nenacházel (poškozený pracoval v patře domu), vnikl dovnitř a v chodbě v přízemí odcizil volně odložené náramkové hodinky zn. Rolex se zlatými součástkami a peněženku s platebními kartami a doklady od vozidel. Zloděj věci nalezl pod izolační vatou, kterou je poškozený zakryl. Bohužel mu to nebylo nic platné, o cennosti přišel. Celkovou způsobenou škodu vyčíslil na 162 050 Kč.  

Opět vykradená garáž

Zimní pneumatiky včetně disků si z jedné řadové garáže v Postoloprtské ulici v Lounech odnesl nezjištěný poberta z pondělí na úterý. Poškozenému tím způsobil škodu za 10 200 Kč. Policisté tuto událost šetří jako trestný čin krádeže a po pachateli pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 29. června 2011

   

vytisknout  e-mailem