Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Student odcizil učiteli peníze

ŽĎÁRSKO: Devatenáctiletý mladík vzal z kabinetu dva a půl tisíce korun 

Žďárští policisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu devatenáctiletému mladíkovi. Ten je podezřelý z toho, že jako student jedné ze žďárských středních škol odcizil svému učiteli peníze. Za spáchaný přečin mu hrozí až tři roky vězení.

V pátek 19. listopadu přijali policisté oznámení od učitele žďárské střední školy o krádeži finanční hotovosti. Poškozený uvedl, že ve středu 11. listopadu se mu z kabinetu ztratila hotovost ve výši dva a půl tisíce korun. Policisté případ zadokumentovali a začali prověřovat okolnosti.

Na základě provedených šetření policisté zjistili, že skutku se dopustil student školy. Mladíkovi učitel svěřil klíče od kabinetu s tím, aby přinesl pomůcku na vyučování. Ten si ale všiml peněženky položené na stole a odcizil z ní peníze. Trestného činu se navíc nedopustil poprvé, za krádež byl odsouzen již v loňském roce.

Policisté mladému muži sdělili podezření z přečinu krádeže a ve věci vedou zkrácené přípravné řízení. Podezřelému hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

por. Bc. Monika Pátková, komisař

23. listopadu 2015

vytisknout  e-mailem