Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Studenti měli příležitost nahlédnout do světa policistů

LIBEREC - Na konci uplynulého týdne prezentovali policisté svou činnost na Střední škole na Bojišti. Pro studenty všech ročníků si připravili projektový den. 

8V uplynulém týdnu si policisté Krajského ředitelství policie Libereckého kraje připravili "Projektový den s Policií ČR" pro studenty Střední školy na Bojišti v Liberci. V areálu školy zorganizovali několik stanovišť, kde prezentovali jednotlilvé služby nejen svoji technikou, ale i svou činností.

Studenti tak mohli postupně nahlédnout do světa policistů. Postupně jim byla prezentována práce pořádkové služby, kde nechybělo ani představení pořádkové jednotky krajkého ředitelství, dále mohli shlédnout vybavení prvosledových hllídek, dozvěděli se mnoho informací o práci dopravní policie a byly jim představeny i komunikační systémy. Jedním ze stanovišť byla i policejní prevence, kde si pro ně kolegové z oddělení tisku a prevence připravili záludné otázky na zvyšování právního vědomí.

Kromě statických ukázek nechyběla ani ta dynamická. Do školy zavítali policejní psovodi se svými čtyřnohými parťáky, kde mohli studenti vidět jak poslušnost policejních psů, tak i obranné práce a zákrok proti nebezpečnému pachateli.

Věříme, že projektový den byl pro studenty poučný a poutavý a zároveň některým studentům usnadnil rozhodování o jejich dalším profesním životě. Mnohé mohlo setkání s policisty vést k zodpovědnému a bezpečnému chování a k pochopení náročnosti policejní práce. 
 

17. 6. 2024
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem