Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Studenti s policisty dohlíželi na řidiče

Zábřeh na Moravě - v dopoledních hodinách proběhla dopravně bezpečnostní akce.  

Dopravně bezpečnostní akce typu „X“ proběhla na území města Zábřeh dne 12. 4. 2012 od 8:00 do 12:00 hodin. Akce proběhla ve spolupráci policistů Obvodního oddělení Zábřeh, Městské policie Zábřeh a studentů třetího a čtvrtého ročníku Vyšší odborné školy a Střední školy automobilní Zábřehu na Moravě.
Hlídky policie se soustředily na kontrolu technického stavu motorových vozidel, dokladů potřebných pro řízení a provoz vozidel, požívání alkoholických nápojů před a po dobu jízdy a na pátrání po hledaných osobách a věcech pocházejících z trestné činnosti. Dále byly prováděny kontroly sídlišť v rámci aktuální průjezdnosti z hlediska potřeb záchranných vozidel integrovaného záchranného systému.
Žáci v rámci kontrol preventivního zaměření prováděli distribuci osvětových letáků s dopravně bezpečnostní tématikou a řidičům, u kterých nebylo zjištěno porušení zákona, předávali upomínkové předměty věnované VOŠ a SŠ Zábřeh.
Policisté celkem zkontrolovali 148 vozidel, kdy zjistili 18 přestupků, za které uložili blokové pokuty ve výši 3200 Kč. Městská policie řešila deset přestupků v blokovém řízení, které se týkaly parkování vozidel v místech, kde je to zakázáno. 


 

 

Fotogalerie

 

 

 

 

nprap. Bc. Josef Bednařík
12. dubna 2012


 

vytisknout  e-mailem