Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Studenti Střední lesnické a odborné školy Šluknov zapojeni do akce

ŠLUKNOV – Trochu jiná dopravně bezpečnostní akce 

V rámci vzájemné  dlouhodobé spolupráce PČR územního odboru Děčín se Střední lesnickou  a odbornou školou ve Šluknově, se ve středu 22. února 2023 sešli dopravní policisté, policisté obvodního oddělení  Šluknov se studenty zmíněné školy, při preventivní dopravně bezpečnostní akci ve Šluknově.

Na kontroly vyrazili společně policisté se studenty, kteří si  tak mohli udělat obrázek o práci policistů a povinnostech řidičů při silničních kontrolách a získat neocenitelné zkušenosti přímo z terénu. Zkušení dopravní  policisté si pro ně připravili ukázky techniky a vybavení, které  v praxi nejčastěji využívají, seznámili je s prací dopravních policistů, s nehodovostí a dopravními zákony.

Průběh této akce se od standardní dopravně bezpečnostní akce lišil tím, že žáci mohli na vlastní oči vidět v praxi průběh silniční kontroly, jejíž součástí je i měření alkoholu v dechu, měření pomocí testů na zjištění přítomnosti drog. Také se mohli seznámit s prací dopravních policistů při měření nejvyšší povolené rychlosti vozidel jedoucích v obci, za pomoci radarového laserového měřidla a silničního rychloměru, který je umístěn ve vozidle civilního provedení. Studentům dopravní policisté také přiblížili způsob ohledání místa dopravní nehody s využitím měřící robotické totální stanice.

Během dopoledne v různých časech zkontrolovali policisté za přítomnosti studentů celkem 16 vozidel. Co se konkrétních přestupků týče, nejvyšší příčku obsadilo nedodržení nejvyšší povolené rychlosti v obci, to policisté řešili hned s osmi řidiči. Jeden řidič měl vozidlo v nevyhovujícím technickém stavu.

Akce s ukázkami práce policie měla u studentů příznivý ohlas.

Děčín 23. února 2023
por. Bc. Eliška Kubíčková
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem