Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Studentka zabránila obtěžování dívek mužem

KRAJ – Muž je podezřelý z výtržnictví. 

Velké poděkování patří studentce jedné ze středních škol na Trutnovsku, která před několika týdny svým všímavým chováním zabránila obtěžování dívek. Všimla si totiž muže, který v autobuse obtěžoval nezletilé dívky, které muž kontaktoval a nevhodným způsobem se k nim vyjadřoval. Přestože muže studentka vyzvala, aby svého jednání okamžitě zanechal, muž v něm pokračoval a začal posléze oslovovat i další přítomné slečny. Studentka odvážně do komunikace muže s dívkami vstoupila a snažila se muže slovně usměrnit, aby svého jednání zanechal. Neváhala později dokonce vstoupit před tohoto muže, aby mladé bezmocné dívky sama ochránila, neboť se muž snažil i o fyzický kontakt.

A právě tento moment celé události, které se v současné době kriminalisté i nadále věnují a provádějí v ní řadu úkonů trestního řízení, nenechal vedení Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje bez reakce.

„To, jak se studentka zachovala, a jak svým všímavým a proaktivním chováním pomohla ochránit mladé slečny před obtěžujícím mužem, je úctyhodné. Projevila vysokou míru odvahy a odhodlání. Za to studentce patří právem poděkování,“ uvádí plk. Mgr. Petr Sehnoutka, ředitel Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje, který přijel dívce před dalšími vrstevníky a spolužáky poděkovat, a to přímo do střední školy, kde studuje.

Případ i nadále vyšetřujeme, a to pro podezření z trestného činu výtržnictví. Muž nadýchal 3,42 promile alkoholu v dechu.

Policie ČR v obecné rovině upozorňuje na to, že by si měli lidé vždy v takových případech co nejdříve přivolat na pomoc policisty na lince 158. Nikdy totiž není jasné, jak by mohl dotyčný na upozornění od veřejnosti zareagovat, a zda budou jeho reakce přiměřené.

mjr. Magdaléna Vlčková
13.12.2023

Odkazy do noveho okna

Poděkování studentce

Poděkování studentce 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem