Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Šumperk - bourali řidiči i cyklisté

Za víkend děvet dopravních nehod 

 V prvních minutách dne 1.8.2009 došlo k dopravní nehodě mezi obcemi Žárová a Pusté Žibřidovice. 23letý řidič osobního vozidla značky Renault Thália ze Šumperska, jedoucí od obce Žárová nepřizpůsobil rychlost stavu komunikace a svým schopnostem a při průjezdu levotočivou zatáčkou dostal smyl, který nezvládl, vyjel vlevo mimo silnici, kde narazil do kmene stromu. Při nehodě došlo k těžkým zraněním řidiče, se kterými byl letecky transportován do Fakultní nemocnice v Olomouci. Jeho devatenáctiletá spolujezdkyně utrpěla při nárazu lehká zranění, se kterými byla převezena do nemocnice v Šumperku. Vzhledem ke zraněním nebyla u řidiče provedena dechová zkouška, ale byl nařízen odběr krve. Podle svědků byl řidič pod vlivem alkoholu, který měl vypít před jízdou. 

 Žulová - Pusté Žibřidovice Žulová - Pusté Žibřidovice

 

 

 

 

 

 

 Dne 1.8.2009, po půl dvanácté dopoledne, došlo na silnici mezi obcemi Loučná nad Desnou a Velké Losiny k dopravní nehodě. 20letý řidič osobního vozu značky Kia Cerato ze Šumperska, jedoucí od Loučné nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky a svým schopnostem a po projetí pravotočivé zatáčky a najetí do levotočivé zatáčky dostal smyk který nezvládl a sjel vpravo mimo vozovku, kde čelně narazil do stromu. Řidič utrpěl lehké zranění ruky. Dechová zkouška u něho ukázala hodnotu 1,2 promile alkoholu v dechu. Škoda na vozidle činí kolem 150000 Kč. Řidiči bylo sděleno podezření ze spáchání trestného činu ohrožování pod vlivem návykové látky.

 Loučná n.D - Velké Losiny Loučná n.D - Velké Losiny

 

 

 

 

 

 

 Dne 1.8.2009, kolem čtvrt na jedenáct dopoledne, došlo k dopravní nehodě v obci Nový Malín. 45letá řidička vozidla značky Škoda Felicia byla, na přímém úseku silnice předjížděna osobním vozidlem Škoda Felicia, řízeným 39letým řidičem ze Šumperska. Muž při přejíždění nedodržel bezpečný odstup od předjížděného vozidla a otevřenými pravými zadními dveřmi, které měl otevřené kvůli nákladu, který převážel, zachytil o levý bok předjížděného vozidla, který po celé délce poškodil. Muž po nehodě nezastavil a pokračoval dál v jízdě až na soukromý pozemek v místě svého trvalého bydliště. Při šetření odmítl spolupracovat s policisty a odmítl se podrobit dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Stejná zkouška u řidičky byla negativní. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Škoda na obou vozidlech činí dohromady kolem 7000 Kč. 

Nový MalínNový Malín

 

 

 

 

 

 

 Dne 1.8.2009 došlo k nehodě cyklisty na silnici mezi obcemi Nové Losiny a Loučná nad Desnou. Podle vyjádření samotného cyklisty došlo k nehodě tak, že muž při jízdě od obce Nové Losiny, v klesání, při projíždění levotočivé zatáčky, kdy předjížděl jiného cyklistu, dostal smyk a vyjel vlevo mimo silnici, kde havaroval. Cyklista při pádu utrpěl těžká zranění, se kterými byl hospitalizován v Šumperksé nemocnici. Dechová zkouška u muže ukázala hodnotu 0,65 promile alkoholu v dechu.  

 Dne 2.8.2009 šetřili policisté další dva nehody cyklistů s lehkými zraněními. K první došlo po jedné hodině v noci na silnici mezi obcemi Bohuslavice a Třeština. Dechová zkouška u muže, narozeného v roce 1968, ukázala hodnotu 2,78 promile alkoholu v dechu.
 Ke druhé nehodě cyklisty došlo na silnici mezi obcemi Bukovice a Bušín. Při šetření nehody policisté naměřili muži, narozenému v roce 1946, hodnotu 3,01 promile alkoholu v dechu.

 Z trestných činů ohrožování pod vlivem návykové látky a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění bylo sděleno podezření 38letému muži z Chomutova, který byl dne 31.7.2009, ve dvě hodiny v noci, kontrolován hlídkou policie v Šumperku na ulici Dolnostudenská, jako řidič osobního vozidla značky Seat Toledo. Šetřením policisté zjistili, že muž řídí vozidlo přesto, že si je vědom, že není držitelem řidičského oprávnění. Současně provedená dechová zkouška u muže ukázala hodnotu 1,59 promile alkoholu v dechu.

 Z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění bylo sděleno podezření 29letému muži ze Zábřehu, kterého kontrolovali policisté v Šumperku na ulici Zábřežská, jako řidiče osobního vozidla značky Honda Civic pro překročení povolené rychlosti. Při šetření bylo zjištěno, že řidič má Městským úřadem v Jeseníku vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel a to až do října tohoto roku.

 por. Mgr. Miloslav SVATOŇ
tiskový mluvčí
 

vytisknout  e-mailem