Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Šumperk - muže ohrožoval nožem

Zloděj vnikl do pěti chatek 

 

Muže ohrožoval nožem

Z trestných činů výtržnictví a nebezpečného vyhrožování je podezřelý 49letý muž ze Šumperka. Ten dne 23. 9. 2009 ve večerních hodinách v restauraci Home bar na ulici Riegrové v Šumperku, po předchozí slovní rozepři, vyhrožoval s nožem v ruce usmrcením 34letému muži z Rudy nad Moravou. Následně útočník, udeřil 34letého muže pěstí do krku a způsobil mu tak zhmožděninu. Podezřelý byl na místě zadržen přivolanou hlídkou policie a umístěn do policejní cely.

 

Odcizil Škodu Octavii

Trestného činu neoprávněného užívání cizí věci se dopustil neznámý pachatel. Ten dne 23. 9. 2009 v časných ranních hodinách, odcizil před rodinným domem v obci Řepová zaparkované osobní vozidlo Škoda Octavia. Tímto jednáním tak majiteli způsobil škodu kolem 120000 Kč.

 

Vnikl do pěti chatek

Trestných činů krádeže vloupáním a porušováním domovní svobody se dopustil neznámý pachatel. Ten v době od 22. 9. do 23. 9. 2009 na ulici Žerotínové v Šumperku, po vysazení vstupní brány, vnikl na pozemky u zahradních chatek. Zde u jedné chatky vytrhl petlici u dveří a odcizil dvoukolový vozík. Následně odmontoval závory u okenic a vytlačil plexisklové výplně okna a vnikl do další chatky, ze které odcizil ruční hustilku na pneumatiky. Dále se pokusil vloupat do třetí chatky u které rozbil na třech místech eternitové opláštění a vytrhal izolační materiál ze stěny chatky. Do té se však nedostal. Od čtvrté chatky, odcizil 4 kusy plechových tabulí. U páté chatky vypáčil vstupní dveře, ale z této nic neodcizil. Odcizením věcí způsobil škodu kolem 600 Kč a poškozením chatek škodu přes 3000 Kč.

vytisknout  e-mailem