Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Šumperk - skončili v policejní cele

Policie České republiky Šumperk děkuje za pomoc všímavým občanům 

 Na upozornění občana přes tísňovou linku 158, vyjela dne 8.8.2009, před jednou hodinou v noci, hlídka Policie České republiky Obvodního oddělení Zábřeh na ulici Kozinova v Zábřehu, kde oznamovatel viděl muže vniknout do osobního vozidla značky KIA, které prohledával. Po příjezdu hlídky na místo viděli policisté od uvedeného vozidla utíkat muže s kapucí na hlavě, který v běhu odhodil tašku. Policisté muže pronásledovali a na ulici Nerudova jej zadrželi. Šetřením bylo zjištěno, že se jedná o 32letého muže ze Zábřežska, který se na místě policistům přiznal, že z vozu odcizil tašku, kterou při útěku odhodil. Jednalo se o značkovou tašku od vozidla s povinnou výbavou v hodnotě přes 2000 Kč. K vozidlu podezřelý uvedl, že mělo odemčené dveře a pootevřené okénko. Dalším šetřením policisté zjistili, že podezřelý byl v březnu letošního roku odsouzen Okresním soudem v Šumperku k podmíněnému trestu odnětí svobody pro majetkovou trestnou činnost. Muže policisté umístili do policejní cely. Policie nyní věc šetří jako podezření ze spáchání trestného činu krádeže.
 Z trestného činu krádeže vloupáním je podezřelý i 18letý muž ze Šumperska. Dne 8.8.2009 v ranních hodinách, na upozornění občana na linku 158, vyjela hlídka Policie České republiky Obvodního oddělení Šumperk na ulici 8. Května, zde zadržela mladíka krátce po vniknutí do osobního motorového vozidla Škoda Favorit, odkud odcizil brýle, ubrousky a cukrovinky a poškodil elektroinstalaci autorádia. Dalším šetřením policisté zjistili, že muž postupně vnikl ještě do dalších třech vozidel zaparkovaných na ulicích Bachmačská a 8. května, která prohledal, ale nic z nich neodcizil. Muže, který byl pod vlivem alkoholu (dechová zkouška ukázala hodnotu 1,43 promile alkoholu v dechu), policisté umístili do policejní cely.
 Policie České republiky upozorňuje řidiče, aby dbali na řádné uzamčení a zajištění vozidel před jejich opuštěním. V uvedených případech tomu u několika vozidel nebylo.
 Policie České republiky Šumperk děkuje za pomoc všímavým občanům, kterým není lhostejné protiprávní jednání osob v jejich okolí. Okamžité upozornění prostřednictvím bezplatné linky 158 umožňuje policistům okamžitě reagovat a včas zasáhnout, jako v uvedených dvou případech. Ještě jednou děkujeme.
 

por. Mgr. Miloslav SVATOŇ
 tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem