Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Šumperk - společnost podvedl o 1850000 Kč

Výrobek nedodal a peníze nevrátil  

 

Prodával playstation

Z trestného činu podvod je podezřelý 45letý muž z Kladenska, který v polovině srpna 2009 zadal na internetovém aukčním portálu k prodeji playstation. Který vydražil 27letý muž ze Šumperka. Na základě instrukcí od podezřelého pak na jeho účet zaslal požadovanou částku kolem 6000 Kč. Do dnešního dne mu však playstation nebyl zaslán ani nebyla vrácena zaslaná finanční hotovost. (až na dvě léta nebo zákazem činnosti nebo peněžitým trestem nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty)


 

Výrobek nedodal a peníze nevrátil

Z trestného činu podvod je podezřelý 40letý muž ze Šumperska, který v říjnu 2008, jako jednatel firmy uzavřel s jednatele firmy z Brněnska smlouvu o dílo, jejímž předmětem bylo zhotovení a dodání pochuzného skla v termínu do poloviny prosince 2008. Podezřelý si nechal od zadavatele vyplatit celkovou částku tvořící cenu díla. Podezřelý však pochuzné sklo v termínu nedodal ani nevrátil poskytnuté finanční prostředky. Poškozenému tak vznikla celková škoda přes 580000 Kč. (dvě léta až osm let)


 

Uzavřel úvěry na cizí doklady

Trestného činu podvod se dopustil neznámý pachatel, který v polovině července 2009 uzavřel dva úvěry na nákup zboží prostřednictvím prodejců u dvou společností poskytujících finanční úvěry. Pro uzavření smluv pachatel použil nalezené doklady 35letého muže ze Zábřežska, který ztrátu dokladů nahlásil, ale nyní mu od poskytovatelů úvěrů při šly upomínky k placení půjček v celkové hodnotě přes 38000 Kč. (šest měsíců až tři léta)


 

Společnost podvedl o 1850000 Kč

Z trestného činu podvod je podezřelý 31letý muž ze Šumperka, který za svoji přepravní společnost zavázal, koncem září 2009, s Německou společností, uskutečnit placenou přepravu mrazících vitrín z místa nakládky v Boru u Tachova do Athén v Řecku. Závazek sjednal se zajišťovatelem přepravy zboží, společností ze Žďáru nad Sázavou. Podezřelý zboží převzal v místě nakládky, ale do současné doby nepředal v místě určení. Poškozené Německé společnosti tak vznikla škoda kolem 1850000 Kč. (dvě léta až osm let)


 

Ukradl topivo

Z trestných činů krádeže vloupáním a porušování domovní svobody je podezřelý 33letý muž ze Šumperka, který dne 10.11.2009 v dopoledních hodinách, po vylomení dřevěných latí u sklepní kóje v domě na ulici Bří. Čapků v Šumperku, odcizil zde uskladněné brikety a uhlí. Vzniklou škodu zatím majitel nevyčíslil. Poškozením kóje vznikla škoda kolem 100 Kč. (šest měsíců až tři léta)


 

(Poznámka - v závorce jsou uvedeny trestní sazby podle trestního zákona, vztahující se k danému trestnému činu)


 


 

por. Mgr. Miloslav SVATOŇ


 

vytisknout  e-mailem