Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Šumperk - srazil chodce

Nezvládla vozidlo a narazila do božích muk  

 

Srazil chodce

Dne 17.10.2009, po třičtvrtě na osm večer, došlo mezi obcemi Štíty a Březná k dopravní nehodě s úmrtím chodce. 47letý řidič osobního vozidla značky Daewoo Lanos z Hanušovicka, jedoucí ve směru od obce Březná přehlédl při pravém okraji stojícího nebo jdoucího 66letého muže, kterého srazil pravím předním obrysem svého vozu. Nárazem byl chodec odhozen do příkopu, kde utrpěným zraněním na místě podlehl. Přítomnost alkoholu či omamných látek u řidiče vyloučily provedené testy. U zemřelého byla nařízena soudní pitva. Škoda na vozidle byla vyčíslena na částku kolem 10000 Kč.


 

Jel rychle a nadýchal

Dne 17.10.2009 po čtrnácté hodině došlo na silnici mezi obcemi Rovensko a Postřelmůvek k dopravní nehodě vozidla, jehož řidič byl pod vlivem alkoholu. 43letý řidič osobního vozu značky Ford Escort ze Šumperska, jedoucí ve směru od Rovenska, nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a na přímém úseku silnice vyjel vpravo mimo vozovku, kde vůz narazil do břehu příkopu. Následkem nárazu se vozidlo přetočilo přes střechu a zůstalo stát na levém boku. Při nehodě utrpěli dva spolujezdci (29 a 21let) lehká zranění, se kterými byli převezeni do šumperské a olomoucké nemocnice. Provedená dechová zkouška u řidiče, který vyvázl bez zranění, ukázala hodnotu 2,02 promile alkoholu v dechu. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz. Škoda na vozidle byla na místě odhadnuta na 15000 Kč. 

Rovensko - Postřelmůvek.jpgRovensko - Postřelmůvek.jpg


 

 

 

 

 

 

 

Nezvládla vozidlo a narazila do božích muk

Dne 16.10.2009, kolem třičtvrtě na pět odpoledne, došlo k dopravní nehodě mezi obcemi Rájec a Zvole. 27letá řidička osobního vozu značky Peugeot 307 z Přerova, jedoucí ve směru od Rájce, nepřizpůsobila rychlost jízdy vlastnostem vozidla a svým schopnostem a při průjezdu levotočivé zatáčky dostala na mokrém povrchu vozovky smyk, který nezvládla. Ve smyku pak přejela přes protisměr a na výjezdu ze zatáčky havarovala vlevo mimo vozovku, kde vozidlo narazilo a rozbilo boží muka. Žena při nehodě utrpěla lehká zranění. Alkohol u řidičky byl dechovou zkouškou vyloučen. Škoda na vozidle byla předběžně odhadnuta na 150000 Kč.


 

 

 

 

 

 

 

Odcizil kufřík s atesty na firemní zboží

Trestného činu krádeže vloupáním se dopustil neznámý pachatel, který v nočních hodinách z 15.10. na 16.10.2009, po rozbití trojúhelníkového okna zadních dveří vozidla značky Dacia Sandero, zaparkovaného v obci Hrabová, odcizil z vozidla kožený kufřík s atesty na firemní zboží a firemní razítko. Poškozené firmě tak vznikla celková škoda ve výši přes 2000 Kč.


 

Kradl i přesto, že byl trestán

Z trestného činu krádeže bylo sděleno podezření 22letému muži ze Šumperska, který dne 16.10.2009, kolem půl čtvrté odpoledne, odcizil z regálu marketu Kaufland v Šumperku jedno balení USB adaptéru, které roztrhl a samotný adaptérr bez obalu s čárovým kódem, který reaguje na bezpečnostní rámy, uschoval do kapsy. Obal odhodil do regálu. Když si všiml, že je sledován členem ostrahy marketu, zahodil i adaptér a snažil se z marketu utéci přes poklady, kde byl zadržen dalším členem bezpečnostní agentury. Muž kradl přesto, že byl Okresním soudem v Šumperku v roce 2008 potrestán k souhrnnému trestu odnětí svobody za majetkovou trestnou činnost.
 

por. Mgr. Miloslav SVATOŇ

vytisknout  e-mailem