Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Šumperk - vulgární nadávky napsala na kapotu mercedesu

Odcizil elektrické nářadí  

Vyloupil dva byty
Trestných činů krádeže vloupáním a porušování domovní svobody se dopustil neznámý pachatel, který v dopoledních hodinách dne 14.12.2009, vnikl do dvou bytů v Šumperku na ulici Březinova. Z jednoho bytu nic neodcizil a zůstaly po něm jen poškozené dveře, ale v druhém bytě odcizil demižon ovocné pálenky. K tomu pak ještě přibral finanční hotovost a šperky ze žlutého kovu. Na poškozeném zařízení a odcizených věcech tak pachatel způsobil celkovou škodu ve výši přes 14000 Kč. (šest měsíců až tři léta)
 
Odcizil elektrické nářadí
Trestného činu krádeže vloupáním se dopustil neznámý pachatel, který v době z 13.12. do 14.12.2009, po vytlačení dveří zajištěných zevnitř deskou, vnikl do rekreační chalupy v Bratrušově. Z objektu, který je v současné době v rekonstrukci, odcizil elektrickou řetězovou pilu značky NAREX, elektrickou přímočarou pilu, bourací kladivo značky WIRT a míchadlo značky RUBI. Majitelům tak způsobil celkovou škodu ve výši přes 26000 Kč. (šest měsíců až tři léta nebo peněžitým trestem)
 
Řídil vozidlo a nevlastní  "řidičák"
Z trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění bylo sděleno podezření 37letému muži z Olomoucka, který byl dne 14.12.2009 kolem půl čtvrté odpoledne kontrolován hlídkou policie v obci Loštice, jako řidič osobního vozidla značky Mercedes Benz 190. Muž na výzvu policistů nepředložil doklady potřebné k řízení a provozu vozidla. Kontrolou v evidencích policisté zjistili, že muž je neřidič. (až na jeden rok nebo peněžitým trestem nebo zákazem činnosti)
 
Vulgární nadávky napsala na kapotu mercedesu
 Z trestného činu poškozování cizí věci je podezřelá 34letá žena ze Šumperka, která dne 13.12.2009 ve večerních hodinách poničila lak vozidla značky Mercedes Benz, zaparkovaný v Šumperku tak, že přes celou šířku přední kapoty, na levé přední dveře a zadní kapotu kufru vyryla ostrým předmětem nápisy vulgárních nadávek. Žena poškodila i lak na pravých zadních dveřích. Majiteli vozidla tak způsobila celkovou škodu ve výši kolem 23000 Kč. (až na jeden rok nebo zákazem činnosti nebo peněžitým trestem nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty)
 
por. Mgr. Miloslav SVATOŇ

vytisknout  e-mailem