Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Šumperk - Zapomněla, že vozidlo zaparkovala na jiné ulici

Řidičský průkaz mu byl odebrán ze zdravotních důvodů  

 

Zapomněla, že vozidlo zaparkovala na jiné ulici

Dne 28. 10. 2009 kolem páté hodiny ranní, oznámila, na Obvodní oddělení policie v Zábřehu, 36letá žena ze Zábřeha, že jí neznámý pachatel odcizil osobní motorové vozidlo Škoda Roomster, které zaparkovala na parkovišti v ulici ČSA V Zábřehu. Dále uvedla, že ve vozidle měla notebook a ruční počítat. Celkově tak pachatel způsobil škodu přes 381500 Kč. Ten samý den v odpoledních hodinách se poškozená dostavila na obvodní oddělení policie, kdy uvedla, že vozidlo nalezla se všemi věcmi a nepoškozené na ulici Kosmonautů v Zábřehu. Následně dodala, že vozidlo na výše uvedené ulici, zaparkovala sama v noční době ze dne 27. 10 na 28. 10. 2009 a na toto zapomněla. Policie věc po zadokumentování odložila.

 

Vnikl do rodinného domu

Z trestných činů krádeže vloupáním a porušováním domovní svobody je podezřelý 38letý muž ze Šumperska. Ten dne 27. 10. 2009 v dopoledních hodinách, po vyražení dveří u přístřešku, vnikl do rodinného domu na ulici Rapotínské ve Vikýřovicích. Zde odcizil motorovou pilu, 15 metrů elektrického kabelu a z peněženky majitele finanční hotovost ve výši 2000 Kč. Celkově tak způsobil škodu kolem 5000 Kč. Tohoto jednání se dopustil i přesto, že byl v minulosti za obdobnou trestnou činnost řešen Okresním soudem v Šumperku.
 

Řidičský průkaz mu byl odebrán ze zdravotních důvodů

Z trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění bylo sděleno podezření 22letému muži ze Šumperska. Ten dne 27. 10. 2009 kolem čtvrté hodiny odpoledne mezi obcemi Mohelnice a Olomouc, řídil vozidlo VW Passat. Vozidlo řídil i přesto, že nevlastní řidičské oprávnění pro žádnou skupinu motorových vozidel. Šetřením policisté zjistili, že muži byl řidičský průkaz odebrán ze zdravotních důvodů. Řidič byl na místě zadržen.
 

Vloupal se do zastavárny

Trestného činu krádeže vloupání a poškozováním cizí věci se dopustil neznámý pachatel, který dne 28. 10. 2009 v časných ranních hodinách, rozbil skleněné výplně oken na provozně zastavárny na ulici Havlíčkové v Zábřehu. Z vitríny odcizil vzduchovou pistoli, dva rybářské pruty, dva navijáky na rybářské pruty, digitální fotoaparát a flobertku (pistoli) v plastovém kufříku. Při ohledání místa činu, policisté odcizené věci nalezli. Předběžně stanovená škoda na rozbitých oknech činí 8000 Kč.


 

vytisknout  e-mailem