Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Šumperská policistka si dovezla bronz

Z Policejního mistrovství Evropy si dovezli bronzové medaile 

 O předminulém víkendu se vrátila výprava českých policistů ze Švédského Tärnaby, z Policejního mistrovství Evropy. I zde dosáhla naše reprezentantka výborných výsledků. Vedení výpravy ji zařadilo do dvou biatlonů. První se jel jako sprint na sedm a půl kilometru se dvěma střeleckými položkami a druhý byl stíhací závod na deset kilometrů se čtyřmi střeleckými položkami. Střílelo se vždy ve stoje z malorážní pistole, jednoruč a obouruč. Přesto, že Marcela nikdy tento druh biatlonu netrénovala, umístila se v konkurenci závodnic dvanácti států na výborném 12. a 15. místě. Největším úspěchem české výpravy však byl štafetový závod na třikrát pět kilometrů. Českou štafetu ve složení Marcela Hloušková, Tereza Jansová (policie Turnov) a Petra Hošicová (policie Jablonec) rozjížděla na prvním úseku Marcela klasickým způsobem a do druhého úseku předávala na třetím místě. Tuto pozici si pak děvčata udržela až do cíle a získala tak bronzové medaile.
 Krásný výsledek a náročnost mistrovství umocňuje skutečnost, že se ho účastnily i běžkyně zvučných jmen, jako například Valentina Ševčenková, bronzová medailistka z Mistrovství světa v Liberci nebo účastnice Světového poháru v běžeckém lyžování  Jekatěrina Danilová. Soupeřkami Marcely byly i účastnice Světového poháru v biatlonu Nina Klenovská a Pavlína Filipová z Bulharska.
 Chtěli bychom Mgr. Marcele Hlouškové poděkovat za úspěšnou reprezentaci Policie České republiky a popřát ještě hodně sportovních úspěchů.

lČeská výprava - Mgr. Marcela Hloušková -4 stojící zlevalČeská výprava - Mgr. Marcela Hloušková -4 stojící zleva

 

 

vytisknout  e-mailem