Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Šumpersko ze dne 13.1.2009

Odcizil i vycpaného jestřába 

Dostal chuť na čokoládu.  Z trestného činu krádeže je podezřelý 59letý muž z Mohelnice. Ten dne 10.1.2008 ve večerních hodinách v prodejně Penny na ulici Nádražní v Mohelnici, odcizil dva kusy čokolády a jeden pánský deodorant v hodnotě 145 Kč. Tohoto jednání se dopustil i přesto, že byl v minulosti  za obdobnou trestnou činnost řešen Okresním soudem v Šumperku. 

 Odcizil železná vrata. Trestného činu krádeže se dopustil neznámý pachatel, který v době od 5.12.2008 do 12.1.2009, v katastru obce Moravičany, odcizil od dvou oplocených vodních zdrojů kovová vrata. Svým jednáním tak Vodohospodářské společnosti Šumperk a. s. způsobil škodu přes 46000 Kč.

Vloupal se do dvou bytů.  Trestného činu krádeže vloupáním se dopustil neznámý pachatel, který dne 13.1.2009, po rozlomení zámků u vchodových dveří, vnikl do dvou bytů na ulici Severovýchod v Zábřehu. Následně oba byty prohledal a odcizil z nich finanční hotovost, dva kusy starožitných hodinek, šest kusů starožitných mincí. Celkově tak způsobil majitelům škodu kolem 27000 Kč. 

Ze zákazu si nic nedělal.  Z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění bylo sděleno podezření 30letému muži z Velkých Losin. Ten dne 30.11.2008 v časných ranních hodinách, řídil vozidlo značky BMW z ulice Jesenické na čerpací stanici Avanti v Šumperku. Dne 13.1.2009 řídil vozidlo značky Peugeot z Hanušovic do Šumperka. Vozidla řídil i přesto, že mu byl uložen, Okresním soudem v Šumperku, zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu čtyř let.

 Odcizil i vycpaného jestřába. Trestného činu krádeže vloupáním se dopustil neznámý pachatel, který v době od 2.1. do 12.1.2009, po rozbití okna, vnikl do rekreační chatky v katastru obce Nový Maletín. Zde odcizil televizní přijímač, rychlovarnou konvici, vzduchovou pušku, srnčí paroží a vycpaného jestřába. Tímto jednáním tak majiteli způsobil škodu přes 10000 Kč.

 

vytisknout  e-mailem