Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Superb si dlouho neužil

ČESKOLIPSKO - Z vloupání do dvou objektů na Českolipsku a z neoprávněného užívání nové Škody Superb obvinili policisté 26 letého Českolipana. 

      Kriminalisté v tomto týdnu obvinili z přečinů krádeže a neoprávněného užívání cizí věci 26 letého Českolipana. Ten se v noci z 13. na 14. února vloupal do  kanceláře firmy nacházející se v průmyslové zóně Dubice v České Lípě, odkud mimo jiné odcizil několik náhradních klíčů ke služebním vozidlům. Hned 14. února kolem 6. hodiny ranní se na firemní parkoviště  vrátil a pomocí odcizeného klíče se  zmocnil osobního vozidla značky Škoda Superb. Dříve to udělat nemohl, protože po pracovní době zůstává parkoviště prázdné.

     Vzhledem k tomu, že by mu vrátný neotevřel závoru u výjezdu z parkoviště bez předložení zaměstnaneckého průkazu, rozhodl se ji projet. To se mu také podařilo a podle svědků to byla podívaná jak vystřižená z akčního filmu. Téměř nového superbu  si ale nakonec dlouho neužil. Kriminalisté mu ho už zabavili a vrátili zpět oprávněnému majiteli. Auto má hodnotu 754 950 korun. Kromě této krádeže mu policisté prokázali i vloupání do kantýny Střední průmyslové školy v České Lípě ze dne 18. února, kde toho odcizil za 7 300 korun a zničil za 28 200 korun.

     Za krádeže už byl v minulosti pravomocně odsouzen k  nepodmíněnému trestu odnětí svobody. Vězení naposledy opustil v listopadu loňského roku a jak se zdá, tak se do něj asi zase brzy vrátí.

 

por. Bc. Ivana Baláková
20. února 2014

vytisknout  e-mailem