Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Superb zmizel

Vloupání do sklepa, řízení bez dokladů a vloupání do rodinného domu 

Trutnovští policisté v neděli ráno 21. 2. 2010 zaprotokolovali násilné vniknutí do jedné ze sklepních kójí obytného domu v Trutnově na ulici Za Komínem. Zloděj z uzamčené místnosti odcizil dvě horská jízdní kola a dva páry běžeckých lyží. Poškozený vyčíslil škodu na částku převyšující 27 tisíc korun. Za přečin krádeže provedené vloupáním a porušování domovní svobody hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky.

Necelou hodinu po půlnoci ze soboty na neděli 21. 2. 2010 trutnovští policisté při provádění dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu zastavili v Trutnově na Horské ulici řidiče osobního motorového vozidla Škoda Felicia. Policejní hlídka kontrolou zjistila, že sedmadvacetiletý muž sedící za volantem není držitelem řidičského oprávnění. Lustrace navíc prokázala, že uvedený výtečník má Okresním soudem v Trutnově vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na tři roky. Uvedený případ policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení, jehož hlavním úkolem je předání kompletně zpracovaného spisu v co nejkratší době na okresní státní zastupitelství k dalšímu opatření.

Trutnovští policisté v pondělí ráno 22. 2. 2010 zadokumentovali případ nebezpečného vyhrožování, kterého se měl dopustit osmašedesátiletý muž v jednom z trutnovských rodinných domů. Ve třiačtyřicetiletém oznamovateli a poškozeném v jedné osobě vzbudilo agresivní chování důvodnou obavu o svůj život.  Přivolaná policejní hlídka podezřelého zajistila a po provedení nezbytných úkonů převezla do místního zdravotnického zařízení. Lékař vzhledem ke zdravotnímu stavu rozhodl o převozu agresivní osoby do jedné z léčeben. K bezproblémovému převozu nemocné osoby vozidlem záchranné služby přispěla i přítomnost dvou policistů, kteří dohlíželi na bezpečnost jak osoby přepravované, tak i zdravotního personálu.

V úterý ráno 23. 2. 2010 vyjížděli trutnovští policisté do Železničářské ulice, kde dosud neznámý zloděj odcizil zaparkované vozidlo. Lapka z volně přístupného místa před jedním z místních domů odcizil zaparkovaný osobní automobil Škoda Superb černé metalické barvy, registrační značky 4H3 5460. Majitel dopravního prostředku vyčíslil škodu na necelých 218 tisíc korun. Policisté uvedené protiprávní jednání zaprotokolovali jako přečin neoprávněné užívání cizí věci, za který pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. Po odcizeném automobilu Policie České republiky intenzivně pátrá.

V průběhu úterního dopoledne dosud neznámý zloděj násilím vnikl do jednoho z rodinných domů v obci Střítěž. Lapka se v objektu zaměřil pouze na finanční hotovost. Majitel nemovitosti vyčíslil škodu na 49 tisíc korun. Za přečin krádeže provedené vloupáním a porušování domovní svobody hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky. Policisté po pachateli krádeže a odcizené finanční hotovosti intenzivně pátrají.
nprap. Udo Ertner
24. 2. 2010

vytisknout  e-mailem