Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Superspolupráce

Díky dobré spolupráci s polskými policisty se podařilo objasnit případy vloupání do automobilů na Jesenicku. 

Superspolupráce
Díky spolupráci českých a polských policistů se podařilo objasnit několik případů vloupání do vozidel na Jesenicku, ze kterých je podezřelý 18letý mladík z Polska. Během svých nájezdů od 10. do 26. července zvládl poškodit 13 automobilů ve Velkých Kuněticích, České Vsi a také Hradci-Nové Vsi. Převážně se specializoval na autorádia, peněženky s osobními doklady, finanční hotovostí a různé drobnosti, které majitelé ve svých plechových miláčcích převážejí. Jednou dokonce nepohrdl ani 12 litry paliva. Při domovní prohlídce polští kolegové zajistili pouze 5 autorádií, které ještě nestihl podezřelý zpeněžit. Svými návštěvami způsobil mladík škodu přesahující 100.000 Kč.

Tankování bez placení
Během druhého srpnového víkendu policisté zaznamenali hned pět případů odcizených registračních značek z automobilů na Jesenicku. I když se jedná pouze o přestupky, poškození mohou přijít k mnohem větší újmě, když vše neohlásí na Policii ČR. Pachatel může odcizit registrační značky pouze za jediným účelem, a to vlastním obohacením. Ukázkový průběh měl i jeden případ ze Zlatých Hor.
Během pěti minut se třem mladíkům ve věku 18 až 23 let podařilo odcizit značky ze zaparkovaného vozidla Hyundai. Poškozená žena vše hned oznámila na linku 158. Nakonec, když se od policistů dozvěděla, na co byly její SPZ použity, byla ráda za svoji rychlou reakci. Mladíci je totiž okamžitě nasadily na svoje vozidlo, odjeli do České Vsi k benzínové pumpě a bez zaplacení si natankovali pohonné hmoty za více jak 1.000 Kč.
Je pravdou, že všechny krádeže nemusí mít stejný konec, ale proč být lhostejný ke svému majetku a nepředcházet zbytečným problémům.
 

Nezodpovědní řidiči
Hned dva řidiče, kteří nemají na našich silnicích co pohledávat, zastavili dopravní policisté ve středu 12. srpna na jesenických silnicích.
Chvíli po poledni odchytili v České Vsi 28letého muže v osobním vozidle Škoda Felicia. I když předložil všechny potřebné doklady, jeho chování nebylo úplně standardní. Po negativní dechové zkoušce na alkohol následoval ještě test na přítomnost psychotropních látek v těle. Ten vyšel pozitivní na dvě látky, a to THC a amfetamin. Lékařské vyšetření prokázalo i požití opiátu. Policisté muži na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.
Druhého nezodpovědného řidiče zastavila hlídka před půl šestou odpoledne v Mikulovicích. 29letý muž neměl u sebe ani řidičský průkaz, protože jej nikdy nevlastnil, a viditelně byl pod vlivem alkoholu. Při první dechové zkoušce ukázal přístroj hodnotu 1,54 a při druhé již 1,58 promile alkoholu. Při kontrole řidič nepředložil ani osvědčení o registraci vozidla, ani potřebné pojištění. Automobil Renault Megane mělo dokonce propadlou technickou kontrolu, emise a ještě sjeté všechny čtyři pneumatiky. Starší z hříšníků je podezřelý nejen z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, ale i z řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.

vytisknout  e-mailem