Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Sváteční krádeže v obchodě zhatili pozorní hlídači

NÁCHODSKO – Batohy neunikly pozornosti personálu 

pokladna v obchodě
Středeční oslavy založení republiky 28. 10. 2015 každý trávil podle svého, někteří si užívali volného dne, někteří slavili prací, jiní si krátili chvíli nákupy nebo adrenalinem. Obě aktivity do jedné pak například spojili ti, co šli nakupovat bez placení. Ani jednomu z níže uvedených mužů se ale ve sváteční den 28. října nákup „za pět prstů“ nepodařil.
 
Poprvé si v náchodském „Penny“ spálil prsty ve dvě hodiny odpoledne 30letý muž bez domova. Do svého batohu si naskládal různé zboží v celkové hodnotě 346 korun a snažil se je pronést přes pokladnu bez zaplacení. Nepodařilo se mu to, ostraha obchodu na něj zavolala policii, a protože byl v posledních třech letech za podobný skutek trestán, muži zákona jej odvezli rovnou s sebou na služebnu. Tam mu posléze sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu krádeže.
 
Podobně dopadl ve stejném obchodě o dvě a půl hodiny později i 64letý muž z Police na Metují. Možná chtěl oslavit vznik republiky přípitkem, bohužel si však na něj nechtěl láhev s alkoholem koupit, ale odnést bez placení. A nestačila mu jen jedna. Do batohu si naskládal celkem 14 lahví Whisky Ballantines v hodnotě 384 korun za jednu. Ale ani on s nezaplaceným zbožím v batohu neunikl pozornosti ostrahy.  Přivolaní policisté muže opět zadrželi a odvezli na obvodní oddělení, kde s ním provedli neodkladné úkony trestního řízení, po nichž ho propustili k dalšímu vyšetřování na svobodě. Za přečin krádeže mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
30. 10. 2015 v 9:45

vytisknout  e-mailem