Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Svátek „Dušičky"

Buďte na silnici obezřetní a hlídejte si své věci  

S přicházejícím časem svátku Památky zesnulých a s tím spojené návštěvy místních hřbitovů nabízí policie návštěvníkům několik preventivních rad.

Při příjezdu na parkoviště hřbitova, nebo také k jeho blízkosti, respektujte dopravní značení a parkujte pouze na vyhrazených místech.
Vždy se ujistěte, že na sedadlech nebo jiných odkládacích plochách ve vozidle nemáte viditelně odložené cenné věci, kabelky, kufříky a jiná zavazadla, mobilní telefony, fotoaparáty, notebooky, doklady od vozidla, peněženky nebo osobní doklady. I zdánlivě bezcenná věc může pachatele nalákat. Auto není trezor a ani zavazadlový prostor vozidla není vhodný pro úschovu cenných věcí. 

V blízkosti hrobů si hlídejte volně odložené kabelky a tašky. Pokud máte možnost upevnit ozdoby na hrobu, učiňte tak, znesnadníte tak odcizení nebo případné odfouknutí ozdoby.

Policisté v Olomouckém kraji budou v těchto dnech ve zvýšené míře sledovat dopravní situaci. Dodržujte pravidla silničního provozu a předvídejte na cestách pohyb tak zvaných „svátečních řidičů“.


por. Mgr. Bc. Marie Štrbáková, DiS.
 

vytisknout  e-mailem